Kosova.info

Nëse mëlçia juaj nuk funksionon mirë, ju dërgon këto sinjale paralajmëruese

Sëmundja e mëlçisë yndyrore jo-alkoolike (NAFLD) është një problem serioz shëndetësor. Sëmundja mund të zhvillohet në heshtje për një kohë të gjatë dhe, siç sugjeron emri, nuk është rezultat i varësisë ose abuzimit ndaj alkoolit. Çdo fazë e sëmundjes ka simptoma të ndryshme, cirroza ndodh kur gjendja është tashmë serioze dhe NAFLD është zhvilluar. Sëmundja e mëlçisë yndyrore zakonisht prek njerëzit që janë mbipeshë ose obezë. Edhe pse shumë njerëz nuk e lidhin pamjen e këmbëve të tyre me probleme me organe të rëndësishme, simptomat e kësaj sëmundjeje shfaqen shpesh në gjymtyrë.
Megjithatë, pak njerëz mund t’i njohin ato. Sëmundjet e mëlçisë mund të shfaqen si probleme me këmbët. Mos nënvlerësoni simptoma të caktuara.

escort mersin - izmir escort