Nëna e ish-ushtarit ukrainas ndihmon në përballimin e traumave të luftës

Lyudmila Menyuk, një veterane e luftës së Ukrainës kundër pushtimit rus, tani po i ndihmon familjet e ushtarëve përmes ofrimit të terapisë psikologjike.

Ajo u ofron atyre mirëkuptimin dhe mbështetjen që do të kishte dashur për djalin e saj, Stanislav Menuyk, i cili vdiq në vitin 2014 si ndihmës në një mision luftarak në rajonin e Donbasit.

“Malva”, siç njihet me nofkën e saj, iu bashkua ushtrisë në vitin 2016 për t’u hakmarrë për djalin e saj.

Pasi u plagos dhe u lirua dy herë, ajo tani i ndihmon të tjerët të shërohen nga traumat e luftës.

Go to TOP