Moscow Times u njoh si një “organizatë e padëshirueshme”

Zyra e Prokurorit të Përgjithshëm Ruse e ka shpallur “The Moscow Times” një të ashtuquajtur organizatë të padëshirueshme. Sipas departamentit, puna e botimit “ka për qëllim diskreditimin e vendimeve të udhëheqjes së Federatës Ruse si në politikën e jashtme ashtu edhe në atë të brendshme”. 

Zyra e Prokurorit të Përgjithshëm përmendi gjithashtu se më parë qasja në uebsajtin e Moskës Times ishte bllokuar nga Roskomnadzor “për shkak të vendosjes sistematike të botimeve që përmbajnë informacione jo të besueshme shoqërore të rëndësishme që synojnë diskreditimin e aktiviteteve të autoriteteve qeveritare të vendit tonë në kryerjen e një operacioni special ushtarak”.

Për më tepër, zyra e prokurorit ishte e pakënaqur me bashkëpunimin e rregullt të “The Moscow Times” me media të tjera në gjuhën ruse të përfshira në listën e “organizatave të padëshirueshme”: botimet Meduza, The Insider, Important Stories dhe Radio Liberty.

Moscow Times u themelua në vitin 1992 si një gazetë e përditshme e botuar në rusisht dhe anglisht. Në vitin 2015, botimi kaloi nga publikimi ditor në atë javor, duke rritur njëkohësisht vëllimin. Në vitin 2017, prodhimi i versionit në letër u ndërpre. Tani The Moscow Times është një botim i pavarur socio-politik i publikuar në internet. Personi juridik i redaksisë është i regjistruar në Holandë.

Në vitin 2023, Ministria Ruse e Drejtësisë shtoi The Moscow Times në listën e të ashtuquajturve agjentë të huaj.

Go to TOP