Mjeku: Për katër muaj mbi 800 mijë euro të hyra nga shkyçjet ilegale të ujit

Rreth 12 mijë metra kub ujë janë dëmet që janë kalkuluar nga shkyçjet ilegale të ujit nga Kompania Rajonale e Ujësjellësit (KRU) “Prishtina”, ka thënë zëdhënësja e KRU “Prishtina”, Arjeta Mjeku.

Ajo ka thënë se brenda katër muajve të këtij viti nga shkyçjet e kyçjeve ilegale dhe borxhet, KRU “Prishtina” ka realizuar të hyra 808 mijë euro dhe se brenda këtyre muajve janë realizuar edhe 262 shkyçje, 44 shkyçje ilegale, 11 kallëzime penale për kyçje ilegale dhe janë realizuar mbi 1200 kontrolle.

Mjeku ka theksuar se do të vazhdojnë me aksione për shkyçje të borxhlinjve të ujit në tetë komunat që i kanë nën menaxhim.

“Siç jeni në dijeni, ne kemi filluar me aksione shkyçje të borxhlinjve të ujit, me theks të veçante shkyçje të kyçjeve ilegale të cilat më së shumti deri më tash e kanë renduar furnizimin me ujë të pijshëm. Katër muajt e fundit vetëm nga shkyçjet që i kemi realizuar përmes inspektoreve kemi të hyra dikun mbi 808 mijë euro vetëm nga shkyçjet e kyçjeve ilegale dhe borxheve. Pastaj kemi për katër muajt e fundit 262 shkyçje, shkyçjet ilegale 44, kallëzime penale për kyçje ilegale 11 vetëm për katër muajt e fundit, kontrolle mbi 1200. Po ashtu demet e kalkuluar nga shkyçjet ilegale janë rreth 12 mijë metra kub ujë. Ne do të vazhdojmë me këto aksione edhe pse do të intensifikohen në të gjitha zonat e shërbimit jo vetëm në Komunën e Prishtinës por gjithsej në tetë komunat që i kemi në menaxhim”.

“Ne apelojmë te qytetarët  që të bëjmë pagesa të rregullta për shërbimet e ujit dhe kanalizimit të paguajnë faturat me rregull, në mënyrë që lënda e tyre të mos dërgohet të përmbaruesit privat dhe të mos jenë në listën e shkyçjeve”, ka thënë ajo.

Zëdhënësja e KRU “Prishtina” ka thënë se këtë vit është siguruar uji për qytetarët që furnizohen nga kjo kompani, por që sipas saj, nevojitet një vetëdijesim më i lartë i qytetareve për shpenzim racional të ujit të pijshëm.

“Nivelet e ujit në liqenet akumuluese i kemi mjaftë mirë janë minus një metër nënë kuotën maksimale të kapërderdhjes, pra në pikën maksimale. Sivjet ne sigurojmë furnizimi me ujë të pijshme për gjithë qytetarët në zonën e shërbimit. Por gjithsesi nevojitet një vetëdijesim më i lartë i qytetareve për shpenzim racional të ujit të pijshëm, që ujin të shpenzojnë për nevoja shtëpiake, higjienike dhe assesi për destinime të tjera që janë të pa arsyeshme sepse kyqjet ilegale si dhe keqpërdorimet e formave të tjera e rëndojnë furnizimi me ujë të pijshme në pikat e larta”.

“Jo nuk kemi shqetësim nivelet  janë mjaftë mirë, kështu që me një shpenzim racional nga ana jonë, nga ana e neve si konsumator do të kemi ujë të mjaftueshëm deri në fund të këtij viti”, ka thënë ajo.

Go to TOP