Misteri i “Pusit të Ferrit”

I rrethuar nga misteri dhe nga përrallat për demonë, Pusi i Barhutit, në lindje të Jemenit – i njohur si “Pusi i Ferrit” – është një mrekulli shumë pak e njohur e natyrës.

E ndodhur më afër kufirit me Omanin, sesa me kryeqytetin Sana, 1.300 kilometra larg, vrima gjigante në shkretëtirën e provincës Al-Mahra është 30 metra e gjerë dhe besohet të jetë ndërmjet 100 dhe 250 metra e thellë.

Go to TOP