Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Ky është shteti i parë që hoqi nga harta 1400 monumente që nderojnë regjimin fashis

Italia është vendi i parë, që ka hequr nga harta më shumë se 1400 monumente, shenja rrugësh dhe pllakada, që nderojnë regjimin e mëparshëm fashist në këtë vend.

Uebsajti “vendi i fashizmit” ka dokumentuar simbolet e diktatorit Benito Mussolini rreth e rrotull vendit.

Që kur Gjermania zhduku cdo shenjë të regjimit nazist të Adolf Hitlerit pas Luftës së Dytë Botërore, Italia nuk ka ndërmarrë asnjë hap të trashëgimisë së Mussolinit.

Një ndër to ishte edhe statuja 21-vjeçare, 36 metra e lartë e diktatorit në Romë, e shoqëruar me një mbishkrim “Mussolini Dux” (Mussolini është një lider).

Qeveria italiane konfirmoi se do të heqë edhe një portret të Mussolinit, kjo për të shmangur polemikat dhe manipulimet.   

Go to TOP