Kryeministri Kurti viziton ekspozitën Kalldrëmi i Prizrenit autorit Enver Hoxhaj (VIDEO+FOTO)

Sot në Prizren, kryeministri Albin Kurti, i shoqëruar nga ministri Hajrulla Çeku, vizitoi ekspozitën e artistit të njohur Prizrenas Enver Hoxhaj, e cila përbëhet nga më shumë se 30 punimet(pikturet) si dhe të dy video dhe një audio instalim në hamamin e Prizrenit Gazi Mehmed Pashës. Kjo është ekspozita e 17-të e artistit Hoxhaj, fokusi i të cilit është pikërisht në trashëgiminë kulturore dhe arkitektonike transmiton Kosova.info.

Kryeministri Kurti nuk e fshehu se ishte shumë i impresionuar nga ekspozita dhe se artisti Enver Hoxhaj është i dashuruar me qytetin e tij Prizren, i cili me këtë ekspozitë u përpoq të mbronte kalldrëmin e Prizrenit nga harresa pavarësisht të gjitha ndryshimeve dhe lëvizjeve.

Sipas artistit, e gjithë kjo ka të bëjë me një pikturë abstrakte bashkëkohore, dhe si simbolikë është kalldrëmi i gurtë i Prizrenit “makadami i prizrenit” dhe e gjithë kjo shoqërohet me ngjyra adekuate, e cila, si të thuash, po zhduket. Si qytetarë, artistë, piktorë, ne jemi gjithnjë kuriozë për të humburit dhe çfarë mund të zhduket. Pra, ne duam ta ndërmarrim këtë hap për të ruajtur trashëgiminë kulturore.

Kjo ekspozitë arriti të tregojë të pamundurën për shkak të kornizës së shkurtër kohore. Artisti gjithashtu shprehu kënaqësi të madhe që kryeministri Kurti, së bashku me anëtarët e kabinetit dhe përfaqësuesit e komunës së Prizrenit, vizituan ekspozitën si dikush që e do dhe vlerëson artin. /Kosova.info

Go to TOP