Kosova po pushtohet nga turqit, e ne nuk po kuptojmë asgjë!

Shkruan: Ngadhnjim SOPJANI

Vet jam i pa punë, jam i pa kënaqur por a po jetojmë në Kosovë apo çka po bëjmë? A të ikim serish prej këtu e t’ia lëmë Kosovën dikujt tjetër, siç na dëbuan 1 milion prej nesh për të s’di saten herë gjatë historisë, në vitin 1999? Nuk kemi kushte të mira për jetesë, papastërti, ajër kancerogjen e nuk kemi perspektivë, “dashnia” na ka humbë, nervat na u kanë prish. Krejt i dimë, por a duam shtet, a deshëm shtet? Jemi popull e shoqëri, apo çka po lypim me qenë? Kosovën e kanë kapluar turqit, i shohë në çdo këndë, ky nuk është turizëm, nuk është kalim transit për të shkuar tek ndonjë vend tjetër, është qëllim për pushtim demografik. Shteti turk e di që në Kosovë po bie numri i lindjeve tek ne dhe rinia sidomos pas heqjes se vizave po ik, e di që rrogat dhe kushtet e punës janë përtokë këtu, andaj duan këtë vakum ta mbushin. Sipas Institutit GAP po citoi “GAP e ka ndezur alarmin e kuq: Të huajt po e vërshojnë Kosovën, mbi pesë mijë veta u pranuan vitin e kaluar në Kosovë” mët ej vazhdon po citoi prape “Sipas të dhënave të fundit (janar-nëntor 2023) të Ministrisë së Brendshme të Kosovës, numri i personave të huaj të cilëve u është dhënë leje qëndrimi i përkohshëm në Kosovë ishin 5 mijë e 570, prej të cilave 2 mijë e 778 ishin për arsye punësimi, transmeton “Kosova Sot Online “. Turqia nuk është parajsë për punë siç mendojmë ne. Kosova për ta është një vend që e shohin si koloni, LEZET, vend me shumicë islame, me mentalitet të njëjtë, që dikur i takonte territorit osman, femra të bukura dhe shoqëri pa nacionalizëm, pa kokërr inati ne tru e në shpirt, pa largpamje politike. Ndërsa në Turqi vet arabet e sidomos sirianet përndiqen nga shteti dhe shoqëria atje për çdo ditë dhe cilësohen si qytetarë të rendit të katërt, se turqit për dallim prej nesh janë nacionalistë pra VATANLI, ata presin që këtu të bëhen qytetarë përzgjedhur IK SHQIPTAR NEPER BAUSCHTELE TE EVROPES, E HAJDE TURQ NE KOSOVE. Ne si komb nuk zgjohemi edhe kur bëhet vonë pale para kohe siç zgjohen e këndellen shoqëritë e mirëfillta politike, sa nuk na kanë pushtuar në forma moderne në emër të “diversitetit” turqit në vendin tonë, sa nuk do te fillojnë të na i marrin bukën e gojës, gratë e vajzat, pronat dhe ne fund krejt shtetin, duhet të çohemi në këmbë dhe të vetëdijesohemi, ja për shembull siç i larguam kinezet para një dhjetëvjeçari duhet ti largojmë dhe si llojin e tyre që po e shkatërrojnë vendin dhe qenësinë tonë kombëtare ngadalë dalë!

Go to TOP