Këta janë kriminelet e masakrës në Padalishtë të Skenderajt

Sot bëhen 25 vjet nga masakra në Padalishtë të Skenderajt, ku kriminelët serbë masakruan 19 anëtarë të familjes Imeraj, në mesin e të cilëve 11 gra dhe 5 fëmijë të moshës 2–16 vjeçare.

Në një raport të KMDLNJ-së me seli në Prishtinë, të lëshuar më 6 prill 2000, thuhet: Në Skenderaj janë identifikuar emrat e të gjithë kriminelëve që më 26/27 mars 1999 në Padalishtë masakruan 19 anëtarë të familjes Imeraj.

Predrag Belosheviq (Pjesëmarrës i luftërave në Kroaci dhe Bosnjë–Hercegovinë);

Grujica Belojeviq (vëllai i Lubisha Belojeviqit)

Lubisha Belojeviq

Zharko Belosheviq

Zhika Belosheviq

Malisha Tijaniq (vëllau i Çeda Tijaniq)

Çeda Tijaniq

Goran Tijaniq

Dejan Tijaniq

Vedran Tijaniq

Obrad Tijaniq

Zhivan Vuçiq

Mirolub Vuçiq

Dushan Vuçiq

Rade Ivanosheviq (vëllai i Milisav Ivanosheviqit)

Milisav Ivanosheviq

Igor Shapiq

Gradibor Radunoviq

Ivan Gajin

Zoran Shlaniq

Të gjithë nga fshati Cërkolez; Dushan Shapiq e Zharko Shapiq nga Belica; Dragan Cvetkoviq nga Uça dhe Sllobodan Petkoviq nga Zhakova.

Go to TOP