Kosova.info

Keni këto shenja? Kujdes, ja çfarë rrezikoni

Është e rëndësishme të konsumoni ushqime të pasura me kalcium si pjesë e dietës tuaj të ekuilibruar. Ky metal përbën 40% të kockave dhe çdo mungesë e tij në dietë mund të çojë në osteoporozë.

Ju gjithashtu keni nevojë për një sasi të mjaftueshme të vitaminës D për të përthithur më shumë kalcium nga ushqimi. Megjithatë, njohja e simptomave të mungesës mund të ndihmojë në korrigjimin e problemit.

Këto mund të jenë:

Ngërçe muskulore ose dobësi

Ritmi jonormal i zemrës 

Mpirje ose ndjesi shpimi gjilpërash në gishta

Humbje kujtese ose konfuzion

Thonjtë e dobët ose të brishtë

Thyerje e lehtë e kockave

Më të fundit

escort mersin - izmir escort