Ikona e teatrit muzikor, Stephen Sondheim ndërron jetë në moshën 91-vjeçare

Kompozitori dhe tekst shkruesi amerikan Stephen Sondheim ka vdekur në moshën 91-vjeçare.

Avokati i tij tha për New York Times se Sondheim ndërroi jetë të premten në shtëpinë e tij në Roxbury, të Connecticut.

Ai ishte një titan i teatrit muzikor që i ktheu subjektet më të pamundshme në pika referimi argëtimi.

Gjatë karrierës së tij të shkëlqyer, ai shkroi partiturat e disa prej shfaqjeve më të njohura të Broadway, duke përfshirë Company, Follies dhe A Little Night Music. Sondheim shkroi gjithashtu tekstin për West Side Story.

Foto: David Gordon

Kompozitori i lindur në New York fitoi tetë çmime Grammy, nëntë çmime Tony – duke përfshirë arritjen speciale të jetës në Teatër – dhe një çmim Academy. Ai gjithashtu mori një çmim Pulitzer.

Balada e tij “Send in the Clowns” – nga muzika e vitit 1973 “A Little Night Music” – është regjistruar qindra herë, duke përfshirë nga Frank Sinatra dhe Judy Collins, shkruan BBC.

Në vitin 2015, presidenti amerikan Barack Obama i dha Sondheim “Medaljen Presidenciale të Lirisë” – çmimi më i lartë civil për punën e tij.

Avokati i Sondheim tha se kompozitori kishte festuar Ditën e Falënderimeve me miqtë një ditë para vdekjes së tij.

Foto: Getty Images

I lindur më 22 mars 1930, Sondheim pa muzikalin e tij të parë në Broadway në moshën 9-vjeçare.

Një vit më pas ai u takua me Oscar Hammerstein II, nga The King and I dhe Oklahoma, i cili u bë mentori i tij teksa bëri përpjekjet e para në teatrin muzikor.

Go to TOP