Emillija Rexhepi me ekipin e TIKA-s mbështeti 10 fermerë boshnjakë në zonën e Pejës-Istokut

Pejë, 10.08.2023
Autor: Berzat Berzati

Në ceremoninë e sotme të shpërndarjes së pajisjeve për fermerët në rajonin e Pejës-Istogu mori pjesë edhe zëvendëskryeministrja e Kosovës, Emillija Rexhepi. Por edhe nënkryetari i komunës së Pejës Fatmir Asllani dhe koordinatorja e TIKA-ës në Kosovë Fulya Asllan, si dhe fermerët që morën pajisje për përpunimin e qumështit dhe produkteve të qumështit dhe mysafirë dhe personalitete të tjera të lartë dhe mediat transmeton Kosova.info.

Përkundër faktit se shumica e aktorëve politikë në vendin tonë aktualisht janë në dasma, kanafjegji si dhe festime ose pushime, zëvendëskryeministrja Emilija Redžepi vazhdon me aktivitetet e rregullta të përkrahjes së pjesëtarëve të komuniteteve joshumicë në mbarë Kosovën dhe organizimin e konferencave me qëllim organizimin dhe fuqizimin e sipërmarrës, por edhe përfaqësues nga OSHCl dhe mediave nga komunitetet joshumicë dhe jo vetëm.

Në kuadër të projektit “Mbështetje për prodhuesit dhe përpunuesit e qumështit me pajisje bujqësore për boshnjakët e Kosovës”, pajisje për fermerët në zonën e Pejës-Istokut u shpërndanë në 10 fermër, gjatë së cilës zëvendëskryeministrja Emillija Redžep falënderoi Republikën e Turqisë dhe TIKA-ën si dhe përfaqësuesit e Fulya Aslan para Qeverisë tonë, por edhe të boshnjakëve të Kosovës.

Në fjalën e saj, Rexhepi theksoi se është e kënaqur dhe paralajmëroi forcimin e bashkëpunimit për vitin e ardhshëm me projekte shumë herë më të forta për pjesëtarët e komuniteteve pakicë në Kosovë, si dhe për gratë dhe të rinjtë.

Ajo shprehu bindjen se pas kësaj mbështetjeje nga TIKA, fermerët do ta organizojnë edhe më mirë punën e tyre. Dhe vlerësoi gatishmërinë e Qeverisë së Turqisë për të realizuar projekte të mëdha në vitin 2024 së bashku me Qeverinë e Republikës së Kosovës që janë në interes të të gjithë qytetarëve të vendit tonë.

“Me shpresën se do t’i bashkojmë forcat tona të përbashkëta me Qeverinë e Republikës së Kosovës dhe me organizatën qeveritare turke TIKA, dua t’ju përgëzoj edhe një herë për projektin. Dhe ne jemi këtu për t’ju siguruar më shumë mjete për aktivitetet tuaja bujqësore”, tha Rexhepi.

Go to TOP