Edi Rama prin si lideri i parë në Evropë për reagimet dhe numrin e ndjekësve në Facebook, në top 10 edhe Albin Kurti

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama prej disa vitesh vazhdon të jetë personi më aktiv në rrjetet sociale. 

Sipas të dhënave të publikuara nga Terra Marketing, përcjell Telegrafi, Rama rezulton të jetë lideri i parë më i ndjekur në Evropë në rrjetin social Facebook, gjatë vitit 2021, për reagime dhe numër ndjekësish, duke u bazuar në numrin e popullsisë. 

Metoda e përdorur për të bërë këtë llogaritje është numri i të gjithë ndjekësve, numri i reagimeve në postime dhe numri i popullsisë. 

Nga llogaritjet, Rama siguron mbi 19 milionë reagime në Facebook, ku në këtë listë është edhe kryeministri i Kosovës, Albin Kurti me rreth 5 milionë reagime. 

Pas Ramës, listën e pason ish-kryeministri italian Guiseppe Conte dhe ish-kryeministri i Izraelit, Benjamin Netanyahu. 

Kurti në listën e reagimeve në Facebook renditet e i teti, kurse në listën e ndjekësve përpjesëtuar me numrin e popullsisë është i gjashti. 

Gjatë vitit 2021, kryeministri i Kosovës ka shpërndarë 273 postime ku janë komentuar me mbi 304 mijë herë. 

Go to TOP