Džudo tim zajedno s premijerom Kurtijem govori pred hiljadama građana na trgu “Zahir Pajaziti”

Veliki broj građana pozdravio je džudo tim koji je već stigao na trg “Zahir Pajaziti”. Nora Đakova i Distria Krasniqi osvojile su zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, čime je cijeli albanski narod ponosan. U pratnji premijera Albina Kurtija i ostatka tima Vlade Kosova, građanima su se obratili oni koji su nas učinili ponosnima.

“Na prvim Olimpijskim igrama Majlinda je Kosovu donijela prvu zlatnu medalju u Riju, dok su na Tokiju, Distria i Nora zemlji donijele dvije. Zlatne medalje, koliko god zahtijevaju talent, zahtijevaju i trud”, rekao je prvi u zemlji. Tri zlatne medalje, od tri žene, ova rečenica od sedam riječi, hvala vam djevojke, hvala trenerima i svima koji su pomogli. Počnimo sada s pripremama za Pariz i osvojimo još više medalja.”

Nakon toga, Driton Kuka se obratio prigodnom riječju, zahvalivši građanima na prijemu.„Očekivao sam dostojanstven prijem, ali ne bih ni očekivao da će to biti. Zadovoljstvo je što je nakon onoga što se dogodilo u Riju, zlatna medalja, koja je otvorila mnoge dimenzije. Ono što je otvorilo vrata Kosova je Majlinda, san o medaljama nastavile su Distria i Nora, koje su bile kandidatkinje za medalje, ali dva zlata su ispunila moja očekivanja”.

Distria Krasniqi se takođe obratila građanima da se usred mnogih emocija, takođe zahvaljujem građanima na prijemu.

“Majlindini uspjesi dali su mi do znanja da radom možemo postići. Ohrabrila sam večeras mlade ljude da naporno rade na ostvarivanju svojih snova. Hvala vam što nas cijelo vrijeme podržavate”, rekla je.

Go to TOP