Dobrovoljno davanje krvi započelo je u Ministarstvu odbrane i KBS-u

Uz koordinacione aktivnosti Odeljenja za medicinu, u okviru saradnje između Ministarstva odbrane i KBS-a sa Nacionalnim centrom Kosova za transfuziju krvi (NCKTK), danas je u Ministarstvu odbrane i KBS-a započelo dobrovoljno davanje krvi.

Osoblje Ministarstva, civilno i vojno, uvek je bez oklevanja odgovorilo na ovu akciju, svesni da davanje krvi znači spašavanje života i pomoć pacijentima kojima je potrebna Republika Kosovo. Naravno, ova akcija u vrijeme pandemije kroz koju prolazi naša zemlja poprima još veći značaj jer je davanje krvi od strane svakog dobrovoljca koristan i plemenit čin.

Iako u jeku godišnjeg odmora i faze vakcinacije osoblja, prvog dana akcije prikupljene su značajne doze krvi, budući da su zaposleni u NCKTK izrazili zadovoljstvo i visoku zahvalnost za prikazanu spremnost. Akcija dobrovoljnog davanja krvi nastaviće se narednih dana u svim vojarnama KBS-a.

Dobrovoljno davanje krvi planirana je aktivnost u Ministarstvu i KBS-u i održava se dva puta godišnje. Ali ne samo to, pripadnici KBS-a uvek su bili spremni da odgovore na zahteve NCKTK čak i za sporadične potrebe najvažnijih slučajeva. /Kosova.info/

Go to TOP