Dëshmitari 5 flet për vrasjen e një personi nga disa burra të maskuar: Vetë nuk kam qenë aty

Dëshmitari numër 5 po e vazhdon dëshminë e tij në Gjykatën Speciale.

Kësaj radhe ai po merret në pyetje nga avokati i Rexhep Selimit. Dëshmitari 5 ka folur për largimin e tij fillimisht nga UÇK-ja e më pas ribashkimin.

Por pyetjet kryesore u bëën lidhur me kidnapimin e më pas vrasjen e një personi me numër 1.

Dëshmitari ka thënë se kanë qenë burrat e maskuar me uniforma të UÇK-së që e morën këtë person, të cilin ai e gjeti të vrarë.

Megjithatë, dëshmitari 5 e ka pranuar se nuk ka qenë aty kur pretendohet se është kryer ky krim.

Biseda e dëshmitarit 5 me avokatin e Rexhep Selimit:

Avokati: Kjo ka lidhje me ditën konkrete ku personi numër 1 u kidnapua. Të jemi të qartë do të flasim edhe më vonë. Ne nuk po e vëmë në dyshim se kanë ardhur burra të maskuar kanë hyrë në fshat dhe e kanë kidnapuar personin në fjalë. Duam të dijmë çfarë dëshmie ke dhënë ti për këtë ngjarje. Kishin maska të plota komplet fytyrën?

Dëshmitari: Po.

Avokati: Pra kishin marrë masa ekstreme që të mos i njihnit?

Dëshmitari: Sigurisht.

Avokati: Edhe pse ishte pak metra larg tyre, më duket se e kape një prej tyre ti nuk e identifikoeve se maskat ishin të plota?

Dëshmitari: Nuk dëgjohet.

Avokati: The se kishin uniforma të zeza. Dua të jem i qartë. Uniformat ishin thjesht tesha të zeza?

Dëshmitari: Nuk dëgjohet.

Avokati: Ishin identike apo thjesht tesha të zeza?

Dëshmitari: Çka kam parë unë kanë qenë identike.

Avokati: Mund të bliheshin thjeshtë edhe nga të tjerët, se vetëm tesha të zeza ishin?

Dëshmitari: Nuk e di ku i kanë marrë.

Dëshmitari: Policia ushtarake mbante uniforma identike.

Avokati: Duke pasur parasysh faktin se ishin uniforma të zeza. Ti nuk mund të thuash se ata ishin individë të Policisë ushtarake?

Dëshmitari: I kam parë me tesha të zeza, me uniformë të UÇK-së e me maska. Nuk e di çfarë pozicioni kanë pasur.

Avokati: Në thelb e pranon se mund të kishte qenë kushdo me uniformë të zezë?

Dëshmitari: Nuk dëgjohet.

Avokati: Ti nuk e di me siguri pse këta burra donin të flisnin me personin 6?

Dëshmitari: E kanë kërkuar personin 6 edhe nuk e kanë lënë me dalë, edhe më andej nuk e di pse e kanë kërkuar dhe pse e kanë marrë numrin 1. Me zbutë situatën, ka thënë hajde shkojmë te unë edhe ua bi numrin 6, bisedojmë në odë. Çkado që kërkoni bisedojmë aty.

Avokati: Ti nuk ishte i pranishëm vetë fizikisht, pasi u bë ky muhabet. Dhe informacionet që more në këtë bisedë, të erdhën nga bisedat me bashkëfshatarët?

Dëshmitari: Nuk dëgjohet.

Avokati: Gjatë 20 viteve a ke biseduar me bashkëfshatarët rregullisht lidhur me këtë ngjarje?

Dëshmitari: Kena bisedu gjatë. Veç rreth vrasjeve kena bisedu. Qysh ka ndodhë rasti, qysh e kanë marrë. Për këto kena bisedu. Pas vrasjes kena diskutu, se para vrasjes nuk kena mujt.

Avokati: Nëse e pranon se nuk mund të thuash konkretisht se çfarë ka ndodhur atë ditë, sepse kanë kaluar 20 vjet. A e pranon që nuk e bëni një ndarje të qartë me atë që di ti, dhe atë që kanë treguar?

Dëshmitari: Nuk di si ta shpjegoj.

Avokati: Sa i takon kidnapimit, ti e di se burrat e maskuar që morën numrin 1 e morën nga fshati por nuk e di nëse janë të njëjtët persona përgjegjës për vrasjen e këtij personi?

Dëshmitari: Njerëzit me maska e kanë marë numrin 1, 2 dhe 3. 2 dhe 3 i kanë zbrit, dhe e kanë bërë vrasjen e personit 1.

Avokati: Ti nuk e di 100% se kjo që mori personin 1 janë të njëjtit që e kanë vrarë?

Dëshmitari: Nuk kam qenë prezentë. Kur jam shku e kam gjetur të vrarë, edhe letrën e kam gjetur aty.

Avokati: Por ti e di që këto kanë ndodhur, por nuk e di që burrat e maskuar ishin përgjegjës për të dyja këto gjëra?

Dëshmitari: Vetë nuk kam qenë prezentë, por përpos tyne nuk besoj që ka pasur të tjerë.

Go to TOP