SRB-BIH-HR

Daću ostavku ako dobijem optužnicu kaže Tejeci

Kandidat Alijanse Novo Kosovo za gradonačelnika Prizrena, Afrim Tejeci, dao je neke obaveze u DebatPernimeu ispred Jete Xharra.

Berisha je rekao da će podnijeti ostavku ako se podigne optužnica protiv njega i direktora koje je on imenovao. Takođe, kandidat AKR -a je pokazao da on, zajedno sa članovima skupštine i fondacijom Behgjet Pacolli, finansira kampanju stranke.

Jeta Xharra: Ko finansira vašu kampanju?
Afrim Tejeci: Mi smo AKR, zajedno sa članovima skupštine, postoji i fondacija Behgjeta Pacollija.
Jeta Xharra: Hoćete li podnijeti ostavku ako vas podignu optužnicu? Afrim Tejeci: Da, naravno.
Jeta Xharra: Hoćete li razriješiti direktore ako dobiju optužnice?
Afrim Tejeci: Da.
Jeta Xharra: Kada ćete objaviti spisak uzurpatora opštinske imovine?
Afrim Tejeci: Dok ne sednemo na fotelju.
Jeta Xharra: Hoćete li postaviti potpune kriterije da direktori škola budu apolitični?
Afrim Tejeci: Apsolutno, prostor će biti dat profesionalcima u bilo kojoj oblasti.
Jeta Xharra: Hoćete li pokrenuti disciplinski postupak protiv opštinskih službenika za koje je prekršen izvještaj revizora?
Afrim Tejeci: Apsolutno, s ljudima koji to ne zaslužuju ne može se ni razgovarati. Zamolit ćemo ljude iz drugih stranaka i civilnog društva da nemaju problema.
Jeta Xharra: Koja će biti prva odluka koju ćete donijeti kao gradonačelnik?
Afrim Tejeci: Za zaštitu istorijskog područja grada Jeta Xharra: Postoji li debata ako pobijedite na izborima?
Afrim Tejeci: Apsolutno ću doći na debatu. Kandidati političkih stranaka, koji ciljaju na mesto predsednika opštine Prizren, razgovaraju u #DebatPernime o svojim planovima nakon izbora 17. oktobra.

Na debatuPernime pozvani su kandidati za gradonačelnika Prizrena: Afrim Tejeci iz AKR -a; Anton Quni iz LDK; Milazim Lushaj, nezavisni kandidat; Mytaher Haskuka iz LVV -a; Shaqir Totaj iz PDK i Zafir Berisha iz Socijaldemokratske inicijative, Nasuprot kandidatima za gradonačelnika biće sedam kandidata za odbornike u Skupštini opštine Prizren: Aferdita Morina iz LDK; Aferdita Spahiu iz AKR -a; Dafina Bllaca iz PDK; Lirije Bytyqi iz Socijaldemokratske inicijative; Mimoza Bushrani iz LVV -a; Nadhjesa Bresa sa GUXO liste i Shqipe Kastrati iz AAK -a.