BE sanksionon Zërin e Evropës dhe dy biznesmenë të lidhur me të

Bashkimi Evropian ka shtuar Zërin e Evropës dhe dy biznesmenë të lidhur me uebsajtin e lajmeve në listën e sanksioneve të BE-së, duke zgjeruar sanksionet e vendosura nga Republika Çeke, tha të hënën Ministria e saj e Jashtme.

Sanksionet ndaj dy individëve, Viktor Medvedchuk dhe Artem Marchevskyi, si dhe faqja e internetit do të përfshihen në ndalimin e udhëtimeve, por edhe ngrirje të aseteve, tha Ministria.

Në mars, Republika Çeke sanksionoi kompaninë me bazë në Pragë, e cila drejton faqen e lajmeve voiceofeurope.com, duke pretenduar se ishte një mjet i propagandës ruse.

Ai tha se politikani dhe biznesmeni pro-rus ukrainas, Medvedchuk, i cili u internua në Rusi në vitin 2022, kishte financuar në mënyrë të fshehtë operacionet e ndikimit të Zërit të Evropës përpara zgjedhjeve parlamentare evropiane të këtij viti, duke përfshirë mbështetjen financiare për politikanët evropianë.

Marchevskyi drejtoi faqen e internetit të lajmeve për Medvedchuk, tha ajo.

Zëri i Evropës nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese për koment.

Mediet çeke kanë raportuar se Marchevskyit i është dhënë mbrojtje e përkohshme në Sllovaki.

Një zëdhënës i Ministrisë së Brendshme sllovake tha se autoritetet vendosën për mbrojtjen e refugjatëve bazuar në informacionin e policisë dhe shërbimeve të sigurisë, por nuk kishin asnjë reagim specifik ndaj vendimit të BE-së të së hënës.

Go to TOP