Ukrainasit përballen me acar dhe me një luftë të mundshme me Rusinë

Me temperatura të ulëta dhe me pemë të zhveshura nga gjethet, mesi i dimrit konsiderohet si kohë optimale për një operacion ushtarak – një frikë që ndahet nga ushtarët ukrainas dhe civilët në afërsi të vijës së frontit në lindje të Ukrainës.

Rusia ka grumbulluar mbi 100,000 trupa përgjatë kufijve të Ukrainës. Ushtarët ukrainas në llogoret në rajonet Luhansk dhe Donetsk, së bashku me banorët e zonave përreth, po përballen me një dimër të ashpër dhe nuk janë të sigurt se çfarë i pret në ditët apo javët në vijim.


Një ushtar ukrainas bën gati një mitraloz në vijën e frontit në rajonin Luhansk në lindje të Ukrainsë më 29 janar.   
1Një ushtar ukrainas bën gati një mitraloz në vijën e frontit në rajonin Luhansk në lindje të Ukrainsë më 29 janar. 
 
Ushtarët ukrainas me veshje kamuflazhi patrullojnë në rajonin e Luhanskut.
2Ushtarët ukrainas me veshje kamuflazhi patrullojnë në rajonin e Luhanskut.
Një ushtar ukrainas me veshje kamuflazhi qëndron në një pozicion në vijën e frontit në rajonin e Luhanskut më 29 janar 2022.  
3Një ushtar ukrainas me veshje kamuflazhi qëndron në një pozicion në vijën e frontit në rajonin e Luhanskut më 29 janar 2022.
 
Një ushtare ukrainase qëndron në një llogore. 
4Një ushtare ukrainase qëndron në një llogore. 
Një ushtar ukrainas përdor një periskop për të monitoruar situatën në afërsi të Donetskut, rajon që kontrollohet nga separatistët e mbështetur nga Kremlini. 29 janar 2022. 
5Një ushtar ukrainas përdor një periskop për të monitoruar situatën në afërsi të Donetskut, rajon që kontrollohet nga separatistët e mbështetur nga Kremlini. 29 janar 2022. 
Një ushtar riparon një llogore në afërsi të Donetskut. 
6Një ushtar riparon një llogore në afërsi të Donetskut. 
Një ushtar ukrainas kontrollon situatën në vijën e frontit, shumë pranë qytetit të Doneskut, që kontrollohet nga separatistët e mbështetur nga Rusia. 29 janar 2022.  
7Një ushtar ukrainas kontrollon situatën në vijën e frontit, shumë pranë qytetit të Doneskut, që kontrollohet nga separatistët e mbështetur nga Rusia. 29 janar 2022.
 
Një ushtar ukrainas pren dru në vijën e frontit në afërsi të fshatit Pisky në rajonin e Donetskut më 29 janar. 
8Një ushtar ukrainas pren dru në vijën e frontit në afërsi të fshatit Pisky në rajonin e Donetskut më 29 janar. 
Ushtarët e Ukrainës qëndrojnë në vijën e frontit në fshatin Pisky në rajonin e Donetskut më 29 janar 2022.
9Ushtarët e Ukrainës qëndrojnë në vijën e frontit në fshatin Pisky në rajonin e Donetskut më 29 janar 2022.
Një banore lokale kalon pranë një ndërtese të shkatërruar nga luftimet ndërmjet ushtrisë ukrainase dhe separatistëve më 2014. Kjo fotografi është realizuar më 30 janar në periferi të Slovyansk në rajonin Donetsk.
10Një banore lokale kalon pranë një ndërtese të shkatërruar nga luftimet ndërmjet ushtrisë ukrainase dhe separatistëve më 2014. Kjo fotografi është realizuar më 30 janar në periferi të Slovyansk në rajonin Donetsk.
Lilia (majtas) dhe Tetyana, që të dyja banore të një fshati në periferi të Donetskut, flasin me një gazetar teksa qëndrojnë në një bodrum që përdoret për t’u strehuar gjatë bombardimeve. Ato jetojnë në një zonë të kontrolluar nga separatistët që gjendet jo larg vijës së frontit të forcave qeveritare. Lilia dhe pesë persona të tjerë jetojnë në një banesë pesëkatëshe që nuk ka as ngrohje dhe as ujë. Shumë shtëpi në këtë rajon janë të braktisura, pasi u dëmtuan gjatë konfliktit më 2014-2015.  
11Lilia (majtas) dhe Tetyana, që të dyja banore të një fshati në periferi të Donetskut, flasin me një gazetar teksa qëndrojnë në një bodrum që përdoret për t’u strehuar gjatë bombardimeve. Ato jetojnë në një zonë të kontrolluar nga separatistët që gjendet jo larg vijës së frontit të forcave qeveritare. Lilia dhe pesë persona të tjerë jetojnë në një banesë pesëkatëshe që nuk ka as ngrohje dhe as ujë. Shumë shtëpi në këtë rajon janë të braktisura, pasi u dëmtuan gjatë konfliktit më 2014-2015.
 
Një ushtare ukrainase bën roje në një llogore në fshatinVerkhnotoretske në rajonin Donetsk më 29 janar 2022.  
12Një ushtare ukrainase bën roje në një llogore në fshatinVerkhnotoretske në rajonin Donetsk më 29 janar 2022.
 
Go to TOP