Zëvendëskryeministrja Rexhepi për bashkëpunimin rajonal dhe përfaqësim të boshnjakëve në Kosovë dhe Mal të Zi me Haxhiqin

Prishtinë, 17.08.2023
Autor: Berzat Berzati

Në kuadër të një iniciative rajonale, sot nënkryetarja e Qeverisë së Kosovës, Emillija Rexhepi, ka takuar përfaqësuesin e Kuvendit të Malit të Zi, Seid Haxhiq, gjatë së cilës është theksuar rëndësia e veprimit rajonal për të dyja vendet, me një të veçantë aspekti i bashkëpunimit dhe përfaqësimit të boshnjakëve njofton Kosova.info

Rexhepi falënderoi Seid Hoxhiqin, deputetin e Partisë për Drejtësi dhe Pajtim, i cili është edhe deputet i Malit të Zi, për bashkëpunimin e deritanishëm. Ajo i uroi atij sukses si boshnjakja, i cila mban pozitën më të lartë ndonjëherë për boshnjakët e Kosovës, dhe theksoi përkushtimin dhe mbështetjen e saj për zhvillimin dhe avancimin e marrëdhënieve ekzistuese ndërmjet Kosovës dhe Malin e Zi.

Ndërsa Seid Haxhiq theksoi pritshmëritë që Mali i Zi, si lider i integrimit në BE, është dhe do të jetë lokomotiva e vendeve të Ballkanit në rrugën drejt BE-së dhe se kjo pritet gjatë mandatit të qeverisë, e cila ende nuk është bërë. formuar, për të siguruar një vend si anëtari më i ri i Komunitetit Evropian. Me fokus të veçantë në rëndësinë dhe përfaqësimin e boshnjakëve si në Mal të Zi ashtu edhe në Republikën e Kosovës e më gjerë, theksoi Haxhiq.

Dhe se marrëdhëniet e mira me Kosovën kanë një rëndësi të madhe, si në aspektin politik ashtu edhe në atë ekonomik. Dhe se përfaqësuesit boshnjakë janë urë lidhëse për përmirësimin e marrëdhënieve me kombet e tjera drejt një qëllimi të përbashkët, që është partneriteti euroatlantik.

Seid Haxhiq pret një formim të shpejtë të Qeverisë së re malazeze dhe dalje nga kriza institucionale dhe njofton se prioritet i qeverisë së ardhshme do të jetë zhvillimi dhe përkushtimi i plotë ndaj agjendës evropiane, së bashku me anëtarësimin e besueshëm në NATO dhe përkushtimin ndaj vlerave evropiane. , që përfshin vendosjen e shtetit ligjor, çrrënjosjen e korrupsionit dhe fundin e të gjitha veprimeve të këqija që kanë rënduar shoqërinë tonë për dekada.

Go to TOP