Viralan video: Izraelski sportisti lome kartonski(“anti-seks”) krevet u Olimpijskom selu

Video snimak devet izraelskih olimpijca kako skaču na takozvani krevet protiv seksa u sportskom selu dok se nije rasturio postao je viralan, izvijestili su izraelski lokalni mediji.

Prema izvještajima, sada izbrisani video u kojem su sportaši testirali čvrstoću okvira kreveta od recikliranog kartona postavio je u ponedjeljak Ben Wanger, igrač bejzbola rođen u SAD-u u izraelskom olimpijskom timu.

U videu devet sportista skače na jedan krevet dok ne slomi. Kreveti su dizajnirani da izdrže težine do 200 kilograma, prema proizvođaču Airweave.

Video je u međuvremenu izbrisan, ali je izazvao bijesne reakcije u Japanu. Prema lokalnim izvještajima, uklonjen je na zahtjev Izraelskog olimpijskog komiteta.

„Uopće nije smiješno. Kao Japanca to me jako rastužuje ”, rekao je jedan internet komentar.

“Ne razumijem zašto bi iko uništio nešto što pripada nekom drugom”, rekao je drugi.

Mnogi drugi sportaši posjetili su društvene mreže kako bi podijelili svoja mišljenja o sada zloglasnim krevetima.

Američki maratonac Paul Chelimo napisao je na Twitteru 17. jula da su kreveti “usmjereni na sprečavanje intimnosti među sportistima”. Chelimo ih je, među ostalim, prozvao anti-seks krevetima.

Idućeg dana, irski gimnastičar Rhys McClenaghan razotkrio je glasinu da se kreveti lako razbijaju snimajući sebe kako radi probni skok na krevet na Twitteru.

“U današnjoj epizodi lažnih vijesti na Olimpijskim igrama kreveti su zamišljeni kao anti-seks. Napravljeni su od kartona, da. Ali očito im je namjera da se slome pod naglim pokretima. To su lažne vijesti ”, kaže McClenahan u videu koji je pregledan više od 3,8 miliona puta.

Go to TOP