Ta jetosh komunizmin, segregimin, luftën dhe pavarësinë

Jahja Prestreshi, një mësues nga fshati Mazgit në periferi të Prishtinës, ishte duke dhënë mësim në një nga shkollat e Obliqit, kur policia serbe e largoi atë nga puna në vitin 1990.

Ky ishte vetëm fillimi i një dekade të vështirë për Prestreshin, i cili jetoi në dekadën e segregimit që kulmoi me luftën e përgjakshme të Kosovës, në fund të viteve të 90-ta, në të cilën u vranë rreth 13.500 persona.

Go to TOP