Srbija: Srušio bih Pink, a Mitroviću zabranio rad u javnosti kaže Jeremić

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je večeras da bi, kada bi došlo do smene vladajućeg režima, srušio Pink a Željku Mitroviću bi sud, na osnovu Zakona o lustraciji, izrekao zabranu bavljenja bilo kojom vrstom javnog posla.

Jeremić je bio gost emisije „Pregled dana “ gde je govorio o tome kako bi on razgovarao sa Aljbinom Kurtijem, zašto njegova stranka podnosi krivične prijave protiv Ane Brnabić, Zorane Mihajlović i osnivača Milenijum tima, šta bi uradio sa Rio Tintom i podržava li jedinstvenu listu opozicije.

Na pitanje kako bi on juče razgovarao u Briselu sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem koji je rekao da je Srbija počinila tri genocida i da od ZSO nema ništa, Jeremić je rekao da od tog Briselskog procesa očigledno više nema ništa.

„Razlog je to što je Srbija već predala sve ono što je u okviru Briselskog procesa mogla da preda albanskoj strani, rasformirana je srpska država praktično na severu Kosova i Metohije, predat je Elektroenergetski sistem, dat je međunarodni telefonski pozivni broj i tako dalje, sve se to desilo od 2013. godine do danas i sada ono što Prištinu zanima je ono što ne može da dobije u Briselu. a to je stolica u UN i članstvo u međunarodnim organizacijama“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, u septembru možemo očekivati ofanzivu Prištine i na UNESCKO, a prošli put, kada se glasalo, za dlaku je izbegnut poraz.

„Ovaj put Srbija nije spremna za glasanje jer je u poslednjih godinu dana napravila niz ‘trapavih’ diplomatskih koraka i ovaj put će biti teža situacija“, rekao je on, podsećajući da se o tome ne odlučuje u Briselu.

Govoreći o krivičnim prijavama koje je Narodna stranka danas podnela Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal protiv Ane Brnabić, Zorane Mihajlović i Milenijum tima Jeremić je objasnio da je prijava podneta zbog „tajnog gasovoda koji se gradi kod Loznice“.

„Na osnovu tajne odluke vlade, tajne odluke Srbijagasa o javnoj nabavci dodeljuje se za 15 minuta pregovaračkog procesa kompaniji Milenijum tima posao vredan 75 miliona evra“, rekao je Jeremić.

Upitan šta bi uradio sa TV Pinkom kada bi došlo do smene vladajućeg režima, on je kratko odgovorio da bi ga srušio.

„Ja bih ga lično srušio. I naravno, ne bih ga srušio van zakona. Sigurno postoji neki komunalni razlog zbog kojeg ta zgrada ne treba da se nalazi na tom mestu. Pre svega Željku Mitroviću lično bih, ne ja, već sud na osnovu Zakona o lustraciji izrekao zabranu bavljenja bilo kojom vrstom javnog posla“, rekao je Jeremić.

Go to TOP