Sot është dita më e madhe për kriptovalutat – Bitcoin mund të legalizohet në SHBA

Palët e interesuara të kriptomonedhave thonë se një vendim në pritje në SHBA në lidhje me investimet në Bitcoin do të hapte dyert për investitorët më tradicionalë.

E mërkura shënon afatin përfundimtar për Komisionin Amerikan të Letrave me Vlerë (SEC) që të vendosë nëse do të miratojë një seri aplikimesh spot Bitcoin ETF, të cilat do t’i lejojnë investitorët të kenë ekspozim ndaj Bitcoin, pa zotëruar në të vërtetë monedhën.

Dean Skurka, president dhe CEO i WonderFi, kompania mëmë e platformave të tregtimit të kriptove Bitbuy, Coinsquare dhe SmartPay, tha se ndryshimet do të hapnin investime në kriptovaluta për një grup më të gjerë investitorësh, duke përfshirë ata që nuk kanë qasje në produktet ose ata me skepticizëm, raporton bloomberg.

“Ne mendojmë se ky është një katalizator vërtet i rëndësishëm për industrinë që të vazhdojë të ecë përpara, të vazhdojë të fitojë besueshmëri me një audiencë më të gjerë dhe ne ende mendojmë se platformat afatgjata si e jona do të vazhdojnë të shohin rritje të aktivitetit”, tha ai.

Ndërsa Skurka beson se ndryshimet e propozuara do të jenë transformuese për industrinë, ai nuk pret që të ndikojë në tregun e këmbimit, në të cilin WonderFi është i përfshirë në mënyrë aktive.

“Segmenti i pjesëmarrësve që do të kërkojnë ekspozim përmes këtyre ETF-ve është, në pjesën më të madhe, i ndryshëm nga ata që marrin pjesë në platformat tona”, tha ai dhe shtoi se “ne nuk presim që tarifat të ndikohen në platformat tona si rezultat i daljes në treg të këtyre produkteve”.

Analistët Standard Chartered këtë javë thanë se ETF-të mund të tërheqin 50 deri në 100 miliardë dollarë vetëm këtë vit, duke e çuar çmimin e Bitcoin deri në 100 mijë dollarë. Analistë të tjerë kanë thënë se flukset hyrëse do të jenë më afër 55 miliardë dollarë gjatë pesë viteve, raporton reuters.

“Është një pozitiv i madh për institucionalizimin e bitcoin si një klasë aktivesh”, tha Andrew Bond, drejtor menaxhues dhe analist i lartë fintech në Rosenblatt Securities. “Aprovimi i ETF do të legjitimojë më tej Bitcoin”.

Bitcoin iu ka rritur vlera më shumë se 70 për qind në muajt e fundit në pritje të miratimit të ETF-ve për aktivin.

Go to TOP