Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

SHSKUK: Në kohë rekorde po bëhet diagnostikimi i meningjitit, më parë duhej deri në 5 ditë për të marr rezultatet

Shërbimi Klinik Universitar i Kosovës ka bërë të ditur se në kohë rekorde për dallim nga vitet e kaluara, në Klinikën Infektive të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës, po bëhet diagnostikimi i meningjitit.

SHSKUK thekson se kjo u bë e mundur falë rritjes së kapaciteteve diagnostike moderne, ku tashmë rezultatet për pacientët kryhen brenda ditës.

“Më parë duhej kohe deri në 5 ditë, që të marrin rezultatet dhe të kuptonin shkaktarët e meningjiteve.

Diagnostikimi i shpejtë parandalon  përdorimin  e antibiotikëve  të spektrit të gjerë, duke ruajtur kështu shëndetin e pacientit, duke racionalizuar përdorimin e antibiotikëve”, thuhet në njoftim.

Trajtimin i meningjiteve është kompleks dhe kërkon trajtim multi-diciplinare.

Sipas njoftimit, tashmë, pacientëve të dyshuar për meningjit u bëhet në kohë të shpejtë edhe ekzaminimet imazherike, si CT, MRI, ultrasonografia transfontaleare.

Go to TOP