Putini urdhëron vazhdimin e pushtimit në Ukrainë

Rusia do ta vazhdojë edhe më tutje ofensivën në Ukrainë, përkundër asaj që tashmë ka pushtuar pjesën më të madhe të Ukrainës Lindore.

Ministri i mbrojtjes rus ka marrë urdhër nga presidenti Vladimir Putin që pushtimi të vazhdojë, raporton BBC.

Rusia e ka marrë rajonin e Luhanskut dhe tash synon pozicione të tjera

“Ushtarët tani janë zhvendosur në pozicione të reja të fortifikuara”, tha kryetari legal  i këtij rajoni, Serhiy Haidai.

Ai tha se humbja e qytetit ishte e dhimbshme, por nuk do të dorëzohen.

Go to TOP