Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Pse rripat e orës inteligjente janë të rrezikshëm

Shiriti i orës inteligjente që mbani çdo ditë është ndoshta më i ndotur nga sa mendoni.

Sipas një studimi të botuar në revistën Advances in Infectious Diseases, në një kampion prej 20 shiritash të ndryshëm dore, përfshirë ato prej plastike, lëkure dhe metali, pothuajse të gjithë (95%) ishin të kontaminuar me baktere potencialisht të dëmshme. Në fakt, shiritat e dorës, të tilla si ato prej plastike ose gome, ishin më të kontaminuara se të tjerët.

Edhe pse shumica e orëve inteligjente vendosen çdo ditë, pastrimi i tyre shpesh neglizhohet. Kjo është, pjesërisht, arsyeja pse shkencëtarët vendosën të ekzaminojnë tekstura të ndryshme të shiritit për të parë se sa gjasa kishin ata të strehonin baktere.

Pothuajse të gjitha shiritat e dorës (95%) ishin të kontaminuar me disa lloj bakteresh. Stafilokoku u gjet në 85% të perikarpeve, Pseudomonas në 30%, dhe E. coli – i transmetuar zakonisht përmes rrugës fekalo-orale – ishte i pranishëm në 60% të perikarpeve.

Faktorët që kishin më shumë rëndësi për bakteret e byzylykut ishin materiali i tij dhe aktiviteti apo higjiena e personit në momentin e testimit. Në përgjithësi, shiritat e dorës prej gome, plastike dhe madje edhe pëlhure kishin numrin më të lartë të baktereve. Edhe frekuentuesit e palestrës kishin numër më të lartë të baktereve. Byzylykët metalikë kishin numrin më të ulët të baktereve.

Go to TOP