Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Pse hamë kur jemi në stres?

Shpesh na ndodhë që të hamë ndonjë grisinë të lehtë për të anashkaluar shujtën e plotë, dhe pastaj befas kupton se kemi ngrënë një qese të plotë kokoshka. Si qenie emocionale, të gjithë mund të lidhen me këtë në një moment të jetës së tyre. Ndonjëherë është më mirë të hani ushqim të shijshëm sesa të përballeni me mendimet dërrmuese që ju mbushin kokën. Por çfarëdo lehtësimi që keni ndjerë, zhduket menjëherë me kafshimin e fundit. Por sapo të keni zakon t’i drejtoheni ushqimit për rehati, mund të mos dini si ta ndaloni ngrënien e stresit.

Si e përkufizoni të ngrënit me stres, gjithsesi? “Ngrënia e stresit është kur ju hani në përgjigje të emocioneve tuaja, në krahasim me mbushjen e vërtetë të trupit tuaj në mënyrë ushqyese,” thotë Allison Chase, PhD, drejtore klinike rajonale në Eating Recovery Center. Karakterizohet nga ngrënia e më shumë sesa një do të konsumonte dhe ngrënia shumë e shpejtë kur nuk jeni të uritur, shpjegon ajo.

Ka kuptim që disa njerëz t’i drejtohen ushqimit kur shfaqen emocione negative – të ngrënit është një përvojë shumë qetësuese. Sepse këtu është gjëja që shpesh neglizhohet: Ai përfshin të pesë shqisat. Aroma dhe shija janë të dukshme, por tekstura dhe ndjesia e një ushqimi, si dhe pamja e tij janë gjithashtu shumë të rëndësishme. Po për dëgjimin? Mendoni: kërcitjen e një molle të freskët, ose lëngun e një supe ngrohëse. Ndërsa është sjellje e mirë të përmbaheni nga përtypja me zë të lartë sa ta dëgjojë e gjithë tavolina, ju gjithmonë mund ta dëgjoni veten duke përtypur dhe gëlltitur, shkruan revista “Woman’s Health”, përcjell Klankosova.tv.

Emocionet janë gjithashtu një përvojë fiziologjike, thekson Chase. “Nga pikëpamja e të dhënave shqisore, ushqimi është në gjendje të shërbejë për një qëllim për të qetësuar, pushtuar dhe shpërqendruar veten,” thotë ajo, veçanërisht kur ndjenjat tuaja janë dërrmuese. Por mosdëgjimi i nevojave ushqyese të trupit tonë, d.m.th., duke e mbushur veten deri në pikën e parehatisë, nuk e lehtëson stresin.

Ka mënyra të tjera për të përballuar ndjenjat negative sesa t’i drejtoheni diçkaje të jashtme si ushqimi, thotë Chase. Ndryshimi i një zakoni të të ngrënit të stresit kërkon punë dhe praktikë, por fatmirësisht ka ekspertë që na drejtojnë atje. Lexoni ndërsa profesionistët e të ushqyerit dhe shëndetit mendor ndajnë këshilla dhe aftësi për të menaxhuar më mirë stresin tuaj dhe për të zbutur ato tendenca për të ngrënë stres.

Go to TOP