Priping e fiton derbin ndaj Lidhjes së Prizrenit  

Sot, në Prishtinë është zhvilluar xhiroja e 7-të (e fundit) e Stinorit pranveror në Superligën e meshkujve dhe të femrave.

Vëmendja kryesore e kësaj xhiroje ishte e përqendruar te ndeshja derbi ndërmjet Lidhjes së Prizrenit, kryesuese dhe Pripingut. Pas një ndeshjeje dramatike, Pripingu ka arritur të fitojë me rezultatin e ngushtë 4:3. Ishte kjo ndër humbjet e rralla të prizrenasve në 3-4 vitet e fundit.

Nga ekipi prishtinas, Sina Keyhan ishte lojtari vendimtar që me fitoret ndaj Fatih Karabaxhakut dhe Kreshnik Mahmutit, si dhe në çift me Yll Dragidellën që i dha tri fitore Pripingut, kurse Yll Dragidella nuk e lëshoi rastin ideal për ti dhuruar fitoren më të rëndësishme të stinorit ekipit të tij duke e mundur Dardan Imamin në ndeshjen e fundit me 3.0 seta. Në ndeshjen ndërmjet Shkolla Prizrenit dhe Gani Malokut, fitore të merituar shënoi ekipi prizrenas me rezultatin 4:1. Ndeshja ndërmjet Lirisë dhe Ahmet Hoxhës nuk u luajt, pasi ferizajasit nuk udhëtuan fare në Prishtinë.

Lidhja e Prizrenit megjithë humbjen e parë, mbetet në krye të renditjes me 13 pikë, para Prishtinës, Lirisë dhe Pripingut që kanë tubuar nga 12 pikë. Paysera Paysera Dardania dhe Shkolla Prizreni pasojnë skuadrat e kreut me nga 10 pikë, kurse dy ekipet ferizajase e mbyllin renditjen, Gani Maloku me 8 pikë, kurse Ahmet Hoxha ka ngecur dukshëm dhe do ta ketë të vështirë që ta ruajë statusin e Superligës në stinorin e vjeshtës, i cili është paraparë të fillojë më 15 shtator.

SuperLiga – Meshkujt – 2024 
XhirovendasMysafir   
725Lidhja e prizrenitPriping34 
26Paysera DardaniaPrishtina24 
27Ahmet HoxhaLiria04Rez. Zyrtar
28Gani MalokuShkolla Prizreni14 
KlubiLFHPikëMINUS
1Lidhja e prizrenit76127:1013
2Prishtina75223:1612
3Liria75222:1012
4Priping75224:1412
5Paysera Dardania73418:1810
6Shkolla Prizreni73414:1810
7Gani Maloku71610:258
8Ahmet Hoxha7071:2852

Në Superligën e femrave, Drita shënoi edhe një fitore për ta përforcuar pozitën e parë, pasi gjilanasit e mundën Ahmet Hoxhën me 4:1, në seta. Ahmet Hoxha MK e mundi Vushtrrinë me 4:2, kurse Prishtina dhe Juniku shënuan fitore ndaj Shpresës, përkatësisht Istogut me rezultatin identik 4:0. Drita e përfundon stinorin pranveror në pozitën e parë me 14 të fituara, para Prishtinës me 13 pikë, Ahmet Hoxhës me 12, Ahmet Hoxhës MK me 11, Vushtrrisë me 10, Junikut me 9, Shpresës me 8 dhe Istogut në vendin e fundit me vetëm 7 pikë. /Kosova.info/

SuperLiga – Femrat – 2024
Xhirovendasmysafir  
725Drita FAhmet Hoxha F41
26Ahmet Hoxha MKVushtrria F42
27Prishtina FShpresa40
28JunikuIstogu40
SUPER LIGA – FEMRAT 2024
KlubiLFHPikëMINUS
1Drita F77028:214
2Prishtina F76124:813
3Ahmet Hoxha F75223:912
4Ahmet Hoxha MK74316:1611
5Vushtrria F73414:1710
6Juniku72513:219
7Shpresa7167:258
8Istogu7071:287

REZULTATET KOMPLETE TË STINORIT PRANVEROR

SuperLiga – Meshkujt – 2024 
XhiroVendasmysafir   
11Lidhja e prizrenitShkolla Prizreni40 
 2PripingGani Maloku41 
 3DardaniaLiria04 
 4PrishtinaAhmet Hoxha40Rez. Zyrtar
25Gani MalokuLidhja e prizrenit24 
6Shkolla PrizreniPriping04 
7Ahmet HoxhaDardania04 
8LiriaPrishtina24 
39Lidhja e prizrenitLiria40 
10PripingAhmet Hoxha40 
11DardaniaShkolla Prizreni41 
12PrishtinaGani Maloku41 
413Ahmet HoxhaLidhja e prizrenit04 
14LiriaPriping41 
15Gani MalokuDardania14 
16Shkolla PrizreniPrishtina41 
517Lidhja e prizrenitPrishtina42 
18PripingDardania42 
19Ahmet HoxhaShkolla Prizreni04 
20LiriaGani Maloku40 
621DardaniaLidhja e prizrenit24 
22PrishtinaPriping43 
23Gani MalokuAhmet Hoxha41 
24Shkolla PrizreniLiria14 
725Lidhja e prizrenitPriping34 
26DardaniaPrishtina24 
27Ahmet HoxhaLiria04Rez. Zyrtar
28Gani MalokuShkolla Prizreni14 

REZULTATET KOMPLETE TË STINORIT PRANVEROR

SuperLiga – Femrat – 2024
XhiroVendasmysafir   
11Drita FIstogu40 
 2Ahmet Hoxha FJuniku41 
 3Ahmet Hoxha MKShpresa41 
 4Vushtrria FPrishtina F04 
25JunikuDrita F14 
6IstoguAhmet Hoxha F04 
7Prishtina FAhmet Hoxha MK40 
8ShpresaVushtrria F14 
39Drita FShpresa40 
10Ahmet Hoxha FPrishtina F24 
11Ahmet Hoxha MKIstogu40 
12Vushtrria FJuniku40 
413Prishtina FDrita F04 
14ShpresaAhmet Hoxha F04 
15JunikuAhmet Hoxha MK14 
16IstoguVushtrria F04 
517Drita FVushtrria F40 
18Ahmet Hoxha FAhmet Hoxha MK40 
19Prishtina FIstogu40 
20ShpresaJuniku14 
621Ahmet Hoxha MKDrita F04 
22Vushtrria FAhmet Hoxha F04 
23JunikuPrishtina F24 
24IstoguShpresa14 
725Drita FAhmet Hoxha F41 
26Ahmet Hoxha MKVushtrria F42 
27Prishtina FShpresa40 
28JunikuIstogu40 
Go to TOP