SRB-BIH-HR

Pokret Vetvendosje! traži podršku LDK-a i PDK-a u opštinskoj Skupštini Prištine

Pokret Samoopredeljenje u Prištini pozvao je LDK i PDK u glavnom gradu da podrže tačku dnevnog reda Skupštine opštine, koju je predložilo Pokret Vetëvendosje! u vezi sa milionskim projektom Javnog stambenog preduzeća (NPB). Egzon Azemi, član skupštine Pokreta Vetvendosje! u Prištini, putem konferencije za novinare pozvao obje stranke, rekavši da to treba podržati jer je to građanska inicijativa, a ne stranačka.

“Promjena regulacije Preduzeća, gubitak imovine za neke stanove, nezakoniti notarski ugovor, dobijanje građevinskih dozvola bez potpune dokumentacije, plaćanje miliona za dozvole od NPB-a, za imovinu i objekte koje su pokušali prenijeti na odabrana preduzeća na vrlo sumnjiv način, su neka od kršenja ovog projekta NPB-a“, rekao je on.

Azemi je rekao da je Upravnom odboru NPB-a onemogućeno da smijeni glavnog izvršnog direktora, jer mu nije dozvoljen pristup NPB-u, a potom su akcionari Preduzeća nezakonito razriješili dva člana Odbora.

„Stoga, pozivamo odbornike LDK i PDK, da podrže Pokret Vetvendosje! u stavljanju na dnevni red u Skupštini opštine Prištine ovog projekta NPB, jer je ovo građanska inicijativa, a ne partijska ili politička“, rekao je između ostalog Azemi.

Spomenuo je i problem sa azbestnim otpadom na lokaciji na kojoj projekat namjerava da gradi NPB, a prema Azemovim riječima, opštinski inspektori nisu uspjeli da riješe problem. Javno stambeno preduzeće ima za cilj da poveća svoje prihode i imovinu kroz projekat zajedničke izgradnje stambenih i poslovnih zgrada, sa privatnim kompanijama. Zemljište koje je odabrano za izgradnju nalazi se u prištinskom naselju Lakrište, dok je ukupna vrednost projekta procenjena na 120 miliona evra.

Shfaq më shumë