Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Poeti Visar Zhiti: Nuk ka identitet kosovar

Visar Zhiti, shkrimtar, poet i përndjekur në periudhën e regjimit komunist, thotë se nuk ka identiet kosovar.

Pasi ndau përshtypjet e tij për Kosovën, Zhiti tha se “nuk ka letërsi të Kosovës” dhe “nuk ka identitet kosovar”. Ai e ka parafrazuar akademikun kosovar, Rexhep Qosja për këtë çështje.
“Nuk ka letërsi të Kosovës. Ka letërsi shqipe, ka letërsi të shqiptarëve. Ajo edhe kur ka qenë e ndarë, prapë ishte letërsi shqipe. Ishte një letërsi në dy realitete. Sot po mundohemi, dhe ndoshta po afrohemi të kemi një letërsi të një realiteti të përbashkët. Është gabim i madh. Nuk ka identitet kosovar, nuk ka letërsi kosovare. E ka thënë me kohë më duket profesor Qosja se letërsia kosovare është si të shkruash letërsi shkodrane letërsi nga Vlora, nga Myzeqeja, prandaj është një”, ka thënë Zhiti.

“Puna është ta përcjellim librin më mirë te njëri- tjetri. Bashkëpunimi të jetë më i hapur. Libri që del në Tiranë të jetë i pranishëm edhe këtu, të vijë njëkohësisht këtu dhe, edhe libri që del këtu, të jetë i pranishëm atje. Fakti që autorë për shembull nga Republika e Kosovës botojnë në Tiranë dhe marrin çmime sepse i tillë është ai konkurs që vlerëson veprat që janë botuar në atë truall dhe një autor nga Tirana apo Republika e Shqipërisë, boton këndej dhe vlerësohet me çmim do të thotë se ka një evoluim, një ndryshim, një qasje të ëndërruar që na thërret për të bërë akoma më shumë”, ka shtuar ish-deputeti dhe ish-ministri shqiptar.

Go to TOP