Parashikimi i frikshëm i Baba Vanga-s për vitin 2025

Baba Vanga, e njohur gjithashtu si Vangelia Pandeva Gusterova, ishte një profeteshë e verbër bullgare e njohur gjerësisht për fuqitë e saj të supozuara të parashikimit, shkruan Kosova.info.

Baba Vanga  u mbiquajt “Nostradamusi i Ballkanit” sipas astrologut të famshëm francez dhe dyshohet se parashikoi 11 shtatorin dhe luftën në Ukrainë, shkruan The Sun.

Shëruesja mistike vdiq në vitin 1996, por ndjekësit e psikikës janë ende duke pritur për disa nga parashikimet që ajo bëri para vdekjes së saj.

Në fakt, disa raporte pretendojnë se Vanga  parashikoi se bota do të përfundojë në 2023 për shkak të armëve biologjike bërthamore dhe stuhive diellore. 

Nuk ka asnjë regjistrim zyrtar për parandjenjat e saj dhe vërtetësinë e tyre. Megjithatë parashikimi më i fundit i tmerrshëm i Wanga-s për të rishfaqur është pretendimi i saj se fundi i botës do të fillojë në vitin 2025, sipas raporteve të ndryshme.

Njerëzimi nuk do të zhduket deri në vitin 5079, por apokalipsi do të fillojë në vitin 2025, sipas Vanga.

Afati kohor i Vanga për fundin e njerëzimit:

2025: Konflikti në Evropë do të shkatërrojë popullsinë e kontinentit.

2028: Njerëzit do të fillojnë të eksplorojnë Venusin si një burim energjie.

2033: Akullnajat polare do të shkrihen, duke ngritur nivelet e detit në lartësi drastike në mbarë botën.

2076: Komunizmi do të përhapet në vendet anembanë botës.

2130 : Njerëzit do të kontaktojnë me alienët.

2170: Një thatësirë do të shkatërrojë pjesën më të madhe të botës.

3005: Toka do të shkojë në luftë me një qytetërim në Mars.

3797: Njerëzit do të duhet të largohen nga Toka sepse ajo është bërë e pabanueshme.

5079: Fundi i botës.

Vanga nuk ishte e vetmja që pretendonte se e dinte paraprakisht se kur do të mbaronte bota.

Disa kanë pohuar se fisi Mayan parashikoi fundin e botës në vitin 2012, sepse kalendari i tyre u prish më 21 dhjetor 2012.

Buletini i Shkencëtarëve Atomik njofton gjithashtu një vlerësim vjetor me Orën e tij të Fundit. Ora e Kiametit u vendos në 90 sekonda deri në mesnatë këtë vit – për të dytin vit radhazi, “duke reflektuar gjendjen e vazhdueshme të rrezikut të paprecedentë me të cilin përballet bota”.

Vitin e kaluar, ora ishte vendosur gjithashtu 90 sekonda në mesnatë – më afër mesnatës që ka qenë ndonjëherë në historinë e orës, raporton NyPost. /Kosova.info/

Go to TOP