Një tipar i veçantë që i bën gratë të kenë një jetë më të mirë s*ksuale

Sipas një studimi të botuar në revistën shkencore Sexual Medicine, 43% e grave vuajnë nga mosfunksionimi s*ksual (epsh i ulët, orgazma të rralla, marrëdhënie të dhimbshme).

Dhe ndërsa shumë mund t’i atribuojnë këtë gjendje faktorëve mjekësorë (ilaçe, kontraceptivë, etj.), ka dëshmi se mosfunksionimi seksual i femrave i atribuohet personalitetit të një individi, raporton Magazine Women .

Për këtë arsye, studiuesit u përqëndruan në gratë që ishin në trajtim në atë kohë për të zgjidhur vështirësitë e tyre seksuale.

Atyre iu dhanë teste të personalitetit për të përcaktuar se cilat nga karakteristikat e tyre (të tilla si ekstroversiteti, mirësia, ndërgjegjja, stabiliteti emocional dhe hapja ndaj përvojave të reja) ishin më identike. 

Më pas ata u pyetën se si i trajtuan situatat, për shembull sa shpejt e pranuan një situatë të caktuar ose si e përballuan një problem të veçantë. 

Sipas studimit, mënyra se si i trajtojmë ngjarjet rrit ose zvogëlon stresin që ndiejmë.

Bazuar në përgjigjet e grave, studiuesit zbuluan se gratë që ka të ngjarë të kenë një qëndrim më negativ ndaj jetës gjithashtu kanë funksione më të dobëta seksuale.

Hulumtimi gjithashtu zbuloi se gratë që janë më ekstroverte si dhe ato që janë më të hapura ndaj përvojave të reja kanë tendencë të funksionojnë më mirë seksualisht, në krahasim me gratë që janë introverte ose më pak të hapura për përvoja të ndryshme. 

E njëjta gjë ishte e vërtetë për gratë që priren të marrin një jetë negative ose të ndëshkohen.

Me pak fjalë, shijimi i jetës suaj seksuale mund të varet nga fakti se sa pozitiv jeni për jetën në përgjithësi, një gjetje e mbështetur nga hulumtime të tjera, te cilat arritën në përfundimin se shumica e njerëzve ekstrovertë kanë një jetë seksuale më aktive.

Go to TOP