Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Nëse vuani nga kockat, ja cilat janë perimet që duhet t’i hani çdo ditë

Kockat kanë shumë role në trup. Ato sigurojnë strukturën e trupit, mbrojnë organet, forcojnë muskujt dhe ruajnë kalciumin. Fatkeqësisht, pak njerëz mendojnë për shëndetin e kockave derisa të përjetojnë një frakturë. Megjithatë, të gjithë duhet t’i kushtojnë më shumë vëmendje para se të jetë tepër vonë, dhe një perime mund t’ju ndihmojë ta bëni këtë.

Si të ruani shëndetin e kockave?

Për shumicën e njerëzve është shumë e thjeshtë. Nevojiten ndryshime në mënyrën e të ushqyerit, si dhe në mënyrën e jetesës, të cilat mund të ndihmojnë në parandalimin e problemeve të ndryshme.

Gjegjësisht, kocka është një gjë e gjallë dhe vazhdimisht shpërbëhet dhe zëvendësohet me inde të reja, dhe skeleti rigjenerohet plotësisht gjatë një dekade. Megjithatë, që në moshë shumë të hershme, pas moshës tridhjetë vjeç, ne përjetojmë një humbje progresive të masës kockore dhe ky proces përshpejtohet tek gratë pas menopauzës, shkruan Gloria.

Tek njerëzit që vuajnë nga osteoporoza, procesi është edhe më progresiv dhe kockat e tyre mund të dobësohen aq shumë sa edhe një goditje minimale, një lëvizje e papritur ose një teshtitje mund të çojë në një frakturë. Është vlerësuar se një në 3 gra dhe një në 5 burra mbi moshën 50 vjeç do të përjetojnë një frakturë kockore për shkak të osteoporozës.

Çfarë mund të hani nëse jeni në një dietë me bazë bimore?

Ata që ndjekin një dietë me bazë bimore kanë nevojë për një strategji tjetër. Spinaqi dhe raven përmbajnë kalcium, por përmbajnë edhe oksalate, substanca që lidhen me kalciumin, që do të thotë se nuk përthithet aq lehtë. I njëjti mekanizëm është arsyeja pse ushqimet si arrat, farat dhe drithërat që përmbajnë fitate nuk konsiderohen gjithashtu burime të mira të kalciumit.

Tofu, brokoli, lakra jeshile dhe zarzavate janë burime të mira të kalciumit. Nëse dieta juaj bazohet në ushqime bimore, rekomandohet qumështi me bazë bimore i pasuruar me kalcium.

Sigurisht që vetëm kalciumi nuk mjafton për shëndetin e kockave. Trupi gjithashtu ka nevojë për vitaminë D sepse disa transportues që bartin kalciumin përmes shtresës sonë të zorrëve mbështeten në vitaminën D për të punuar. Një sasi e mjaftueshme e vitaminës D rrit përthithjen e kalciumit me rreth 50 për qind.

Go to TOP