SRB-BIH-HR

Nagavci se sastaje s Jašarijem, poziva nastavnike da se vakcinišu

Ministarka obrazovanja, nauke, tehnologije i inovacija, Arbërie Nagavci, zajedno sa članovima svog kabineta, održala je radni sastanak sa predsjednikom SBASHK -a, Rrahmanom Jasharajem, i pravnim službenikom, Blendor Shatri.

MONTI najavljuje da je „Jedna od tema razgovora bilo pitanje vakcinacije prosvjetnih radnika i da su se obje strane složile da putem medija apeluju na prosvjetne radnike da se vakcinišu kako bi bili zaštićeni i spremni za početak tokom nove školske godine“.

“Ministrica Nagavci i gradonačelnik Jasharaj izrazili su uvjerenje da će zaposleni u obrazovanju razumjeti ovaj apel i biti vakcinisani, zaštićeni od Covid -a i dati zaslužan doprinos nesmetanom toku nastavnog procesa. Nakon ovog sastanka razgovarano je i o zaposlenima u obrazovanju koji imaju 180 kredita. Ministar Nagavci je naveo da je najnovije Administrativno uputstvo o normativu o strukovnom okviru općeg obrazovanja ispravno riješilo ovo pitanje i da je Uputstvo objavljeno na službenoj web stranici MONTI -a ”, nastavlja se u saopćenju.

Nadalje, u saopćenju se navodi da je na ovom sastanku razgovarano i o Administrativnom uputstvu za školski kalendar 2021/2022 i predsjedavajući SBASHK -a, Jasharaj je zatražio da se prije njegovog finaliziranja održi barem jedan sastanak, na kojem će predstavnik škole SBASHK i uzeti u obzir ideje i prijedloge koje je iznio ovaj sindikat, sjećajući se da ovo uputstvo i sam školski kalendar ne podliježu eventualnim promjenama bilo kojom odlukom, a još manje bez dogovora i usklađenosti SBASHK -a.

“Što se tiče pitanja dopunskog obrazovanja, nakon rasprave o ovom pitanju, razjašnjeno je da ova nastavna aktivnost ostaje u nadležnosti nastavnika i škola i da će biti organizirana prema procjenama i potrebama koje su se javile nakon nastave.”

Shfaq më shumë
//dooloust.net/4/3473483