Murati kërkon nga deputetët që të votojnë marrëveshjet ndërkombëtare

Ministri i Financave, Hekuran Murati ka kërkuar nga deputetët që të votojnë marrëveshjet ndërkombëtare. Sipas tij, janë 300 milionë euro të cilat po presin dritën e gjelbër nga kuvendi, për çka tha se është e rëndësishme që të mundësohet përdorimi i tyre.

Para votimit të një sërë marrëveshjeve ndërkombëtare, ai edhe një herë ka lutur opozitën për mbështetjen me votë të tyre.

“Janë diku rreth 300 milionë euro vlerë në marrëveshjet ndërkombëtare që po presin dritën e gjelbër, ratifikimin nga ky kuvend. E di që disa subjekte dhe grupe parlamentare kanë shprehur mbështetjen, mirëpo kisha kërkuar dhe ju kisha lutur që si kuvend ta kryeni obligimin në mënyrë që të mundësohet përdorimi i këtyre mjeteve. Pra janë 300 milionë euro që po presin e do të ketë edhe të tjera sepse kemi nënshkruar në vazhdimësi”, deklaroi Murati.

Në seancë plenare, ai është pyetur nga deputeti i AAK-së, Besnik Tahiri lidhur me inspektorët e punës. Murati u shpreh se që nga marrja e mandatit kanë dyfishuar numrin e tyre.

“Janë mbi 60 inspektorë të punës, kurse nëse nuk gabojë kanë qenë diku 27 kur e kemi marrë mandatin. Është më se dyfishim, por ende ka punë për tu bërë. Kemi miratuar edhe Ligjin për Pagën Minimale, e cila do të rregullonte një pjesë të madhe të të punësuarve në sektorin privat. Janë mbi 100 mijë persona të cilët presin që ai ligj të hyjë në fuqi dhe të zbatohet, megjithatë ka qenë pikërisht Grupi Parlamentar i AAK-së, përfshirë edhe dy deputetë të tjerë që janë jashtë grupit parlamentar të cilët kanë nënshkruar dhe kanë dërguar në Gjykatë Kushtetuese, Ligjin për Pagën Minimale i cili pret tash e sa kohë”, u shpreh ai.

Go to TOP