Kosova

MSh: Personat mbi 60 vjeç mund të marrin dozën e katërt të vaksinës antiCOVID-19

Ministria e Shëndetësisë e përmes një njoftimi për media ka njoftuar se ka miratuar rekomandimin e Komitetit për imunizimin e popullatës me vaksinën kundër COVID-19 për lejimin e vaksinimit me dozën e katërt të grup-moshës së popullatës mbi 60 vjeç, të paktën 4 muaj pas marrjes së dozës së tretë.

“Ky rekomandim i Komitetit është mbështetur në rekomandimet rreth vaksinimit COVID-19 të dhëna nga organizatat kredibile ndërkombëtare si EMA dhe CDC. Vaksinimi bëhet në qendrat e vaksinimit në kuadër të Kujdesit Parësor Shëndetësor në komunat e Kosovës”, thuhet në njoftim.

Ministria e Shëndetësisë u ka bërë thirrje qytetarëve, që të vaksinohen kundër COVID-19, pa asnjë hezitim, për të parandaluar rritjen e rasteve të COVID-19, format e rënda të sëmundjes dhe vdekjet nga kjo sëmundje.

Për rikujtim:

• Me dozën e parë dhe të dytë mund të vaksinohen të gjithë personat e moshës mbi 12 vjeç

• Me dozën e parë, të dytë dhe të tretë tretë mund të vaksinohen të gjithë personat e moshës mbi 18 vjeç

• Me dozën e katërt, mund të vaksinohen personat e moshës mbi 60 vjeç, me kusht që të kenë kaluar katër muaj nga marrja e dozës së tretë.

Shfaq më shumë
Back to top button
escort mersin - izmir escort