Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Mortajistët e Ukrainës

Mortajistët konsiderohen një goditje vdekjeprurëse për secilën ushtri. Detyra kryesore e mortajistëve është të hedhin predha që eksplodojnë në copëza, duke shkatërruar pajisjet dhe pozicionet e armikut nga larg.

Për një njësit ukrainas që shërben në rajonin e Harkivit, shpenzohen ditë të tëra duke i lëvizur pajisjet e rënda, duke dërguar njësi zbulimi për të lokalizuar objektivat ruse dhe duke gjuajtur me mortaja 120 milimetërshe.

Mortajistët përpiqen të veprojnë pa u zbuluar nga armiku, i cili mund ta kthejë zjarrin me mortajat e veta. Ukraina thotë se ushtria e saj ka bërë disa përparime në zmbrapsjen e forcave ruse nga Harkivi, ndërsa luftimet në Donbas vazhdojnë.


Një mortajë MP-120 e prodhimit ukrainas duke gjuajtur në drejtim të armikut, në një pozicion pranë Harkivit më 9 maj.
1Një mortajë MP-120 e prodhimit ukrainas duke gjuajtur në drejtim të armikut, në një pozicion pranë Harkivit më 9 maj.
Një mortajist bart një predhë 120 milimetërshe drejt një pozicioni të ri.  Një predhë 120 milimetërshe peshon 14.8 kilogramë.
2Një mortajist bart një predhë 120 milimetërshe drejt një pozicioni të ri.  Një predhë 120 milimetërshe peshon 14.8 kilogramë.
Predha që hidhen nga mortajat, një prej armëve që përforcohet mirë në tokë dhe e gjuan më larg sesa ato të krahut, të cilat janë më të lehta për t'u transportuar. 
3Predha që hidhen nga mortajat, një prej armëve që përforcohet mirë në tokë dhe e gjuan më larg sesa ato të krahut, të cilat janë më të lehta për t’u transportuar. 
Mortajistët ukrainas përgatiten të aktivizojnë mortajën drejt objektivit të armikut pranë Harkivit.
4Mortajistët ukrainas përgatiten të aktivizojnë mortajën drejt objektivit të armikut pranë Harkivit.
Një mortajist ukrainas duke shikuar objektivin e radhës.
5Një mortajist ukrainas duke shikuar objektivin e radhës.
Një mortajist fut predhën në mortajën e përforcuar në tokë për hedhjen e radhës. 
6Një mortajist fut predhën në mortajën e përforcuar në tokë për hedhjen e radhës. 
Mortajëistët ukrainas qëllojnë pozicionet e armikut. Me një rreze maksimale prej 7 kilometrash, MP-120 konsiderohet një armë shumë efektive.
7Mortajëistët ukrainas qëllojnë pozicionet e armikut. Me një rreze maksimale prej 7 kilometrash, MP-120 konsiderohet një armë shumë efektive.
Mortajistët ukrainas duke shijuar disa momente pushimi. 
8Mortajistët ukrainas duke shijuar disa momente pushimi. 
Go to TOP