Lava e vullkanit gllabëron shtëpi në Islandë

Disa shtëpi i kaploi zjarri në Fagradalsfjall, në jugperëndim të Islandës, më 14 janar, pasi një vullkan shpërtheu për të dytën herë në më pak se një muaj.

Dy çarje u formuan afër qytezës së Grindavikut, të dielën, pas një rritjeje të aktivitetit sizmik, që i nxiti autoritetet të evakuonin komunitetin, një ditë më parë.


Shpërthimet e lavës dhe tymi i zi shihen afër shtëpive të banimit në qytezën jugperëndimore islandeze, Grindavik, pas shpërthimit të një vullkani, më 14 janar 2024.
Shpërthimet e lavës dhe tymi i zi shihen afër shtëpive të banimit në qytezën jugperëndimore islandeze, Grindavik, pas shpërthimit të një vullkani, më 14 janar 2024.
Shpërthimi i lavës vullkanike në gadishullin Rejkjanes.
Shpërthimi i lavës vullkanike në gadishullin Rejkjanes.
Një operator kamere duke qëndruar mbi një pirg për të xhiruar shpërthimet e lavës afër Grindavikut.
Një operator kamere duke qëndruar mbi një pirg për të xhiruar shpërthimet e lavës afër Grindavikut.
Fotografi e shkrepur nga dritarja e një aeroplani që shfaq shpërthimet the tymin e dendur afër Grindavikut.
Fotografi e shkrepur nga dritarja e një aeroplani që shfaq shpërthimet the tymin e dendur afër Grindavikut.
Personeli i emergjencës duke përdorur ekskavatorë për të sanuar një mur mbrojtës në përpjekje për të parandaluar rrjedhjen e lavës drejt qendrës së Grindavikut.
Personeli i emergjencës duke përdorur ekskavatorë për të sanuar një mur mbrojtës në përpjekje për të parandaluar rrjedhjen e lavës drejt qendrës së Grindavikut.
Shpërthimet e lavës afër shtëpive të banimit në Grindavik.
Shpërthimet e lavës afër shtëpive të banimit në Grindavik.
Banorët e Grindavikut u evakuuan pas intensifikimit të aktivitetit sizmik.
Banorët e Grindavikut u evakuuan pas intensifikimit të aktivitetit sizmik.
Tymi i dendur në periferi të Grindavikut.
Tymi i dendur në periferi të Grindavikut.
Zjarri afër shtëpive të banimit në Grindavik.
Zjarri afër shtëpive të banimit në Grindavik.
Pamje nga lart që shfaq lavën dhe tymin e dendur afër Grindavikut.
Pamje nga lart që shfaq lavën dhe tymin e dendur afër Grindavikut.
Shpërthimi i lavës në një rrugë që lidh Rejkjavikun dhe Grindavikun.
Shpërthimi i lavës në një rrugë që lidh Rejkjavikun dhe Grindavikun.
Ekskavatorët e shërbimeve të urgjencës duke ndërtuar një mur mbrojtës për të parandaluar rrjedhjen e lavës drejt qendrës së Grindavikut.
Ekskavatorët e shërbimeve të urgjencës duke ndërtuar një mur mbrojtës për të parandaluar rrjedhjen e lavës drejt qendrës së Grindavikut.
Fotografi e shkrepur në Keflavik që shfaq dielin mes tymit të dendur nga shpërthimi i vullkanit afër Grindavikut.
Fotografi e shkrepur në Keflavik që shfaq dielin mes tymit të dendur nga shpërthimi i vullkanit afër Grindavikut.
Lava duke rrjedhur afër një rruge që çon drejt Grindavikut.
Lava duke rrjedhur afër një rruge që çon drejt Grindavikut.
Vullkani duke hedhur lavë.
Vullkani duke hedhur lavë.
Shtëpi duke u gllabëruar nga lava vullkanike në Grindavik.
Shtëpi duke u gllabëruar nga lava vullkanike në Grindavik.
Rrjedhja e lavës pranë shtëpive në Grindavik.
Rrjedhja e lavës pranë shtëpive në Grindavik.
Shtëpi të kapluara nga zjarri në Grindavik.
Shtëpi të kapluara nga zjarri në Grindavik.
Go to TOP