Komandanti i KFOR-it: NATO është e vendosur fort për sigurinë në Kosovë

Komandanti i KFOR-it, gjeneralmajor Ozkan Ulutash, ka thënë se situata në Kosovë është përgjithësisht e qetë, por ende e ndjeshme. Ai ka thënë për mediat serbe se NATO është e vendosur fort për sigurinë në Kosovë dhe se KFOR-i do të qëndrojë për aq kohë sa të jetë e nevojshme.

Sipas tij, NATO pas rritjes së tensioneve në muajt e fundit ka dislokuar qindra ushtarë shtesë, më saktësisht ka katërfishuar praninë e KFOR-it në veri të Kosovës dhe ka trefishuar edhe numrin e patrullimeve në vijën administrative.

“Misioni ynë aktualisht numëron rreth 5 mijë pjestarë nga 28 vende anëtare dhe partnerë të NATO-s. Qëllimi i këtyre hapave të kujdesshëm është të sigurojnë që misioni i KFOR-it të vazhdojë të përmbushë mandatin e tij të OKB-së, i cili është të sigurojë një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë, si dhe lirinë e lëvizjes, në mënyrë të paanshme dhe në çdo kohë”, ka deklaruar Ulutash. /Kosova.info/

Go to TOP