Kina dhe Zvicra bien dakord për të forcuar lidhjet tregtare

Kina dhe Zvicra nënshkruan një deklaratë të përbashkët të hënën për të forcuar një marrëveshje ekzistuese të tregtisë së lirë dhe për të thelluar lidhjet dypalëshe, tha qeveria zvicerane.

Marrëveshja e tregtisë së lirë midis vendeve u nënshkrua për herë të parë në vitin 2013 dhe në atë kohë shënoi marrëveshjen e parë të tregtisë së lirë midis Pekinit dhe një ekonomie në Evropë, shkruan DeutcheWelle në gjuhën angleze.

Përpjekjet për ta bërë marrëveshjen më të fortë kishin ngecur për shkak të shqetësimeve në lidhje me të dhënat e të drejtave të njeriut në Kinë.

Presidentja zvicerane, Viola Amherd shkroi në X, se takimi i saj me kryeministrin kinez, Li Qiang përfshinte diskutime për të zhvilluar lidhjet, si dhe “bashkëpunimin për zhvillim, ndërmjetësimin dhe të drejtat e njeriut”.

Një dialog midis ministrive të Jashtme zvicerane dhe kineze do të rifillojë këtë vit dhe do të përfshijë të drejtat e njeriut.

Go to TOP