Kepi ​​Verde bëhet vendi i katërt afrikan që eliminon malarinë

Kepi ​​Verde është bërë vendi i katërt në Afrikë dhe i 44-ti në botë që eliminon malarinë.

Afrika ka numrin më të madh të rasteve të sëmundjes që transmetohet nga mushkonjat në botë. Në vitin 2022, 94 për qind e 249 milionë rasteve globale dhe 95 për qind e vdekjeve u regjistruan në kontinent, raporton The Guardian.

Algjeria, Maroku dhe Mauritius u certifikuan pa malarie në 2019, 2010 dhe 1973 respektivisht.

Kepi ​​Verde përjetoi rregullisht epidemi të rënda në të gjithë 10 ishujt e arkipelagut.

Megjithatë, që nga vitet 1980, malaria ishte kufizuar në vetëm dy ishuj, Santiago dhe Boa Vista, të cilët të dy nuk kanë regjistruar raste që nga viti 2017.

Go to TOP