SRB-BIH-HR

Kandidati za gradonačelnika Južne Mitrovice okupljaju se na kafi u Bošnjačkoj mahali

Kandidati za gradonačelnike Južne Mitrovice okupili su se na kafi u Sjevernoj Mitrovici tačnije Bošnjačkoj mahali. Na ovu inicijativu kandidata Demokratskog saveza Kosova LDK Armenda Agolija odgovorili su protukandidati iz Demokratske partije Kosova PDK Bedri Hamza i predstavnici Građanske inicijative Sjeverna Mitrovica. Prisustvo aktuelngo gradonačelnika i kandidata Vetëvendosje Agima Bahtirija nije primijećeno na sastanku. No, Bahtiri je rekao da neće moći ići na sastanak jer je u ovom trenutku pozvao Vijeće za sigurnost zajednice.

Zbog okolnosti stvorenih na sjeveru nakon policijske akcije, za sutra u 9:00 imam gostujući sastanak s Općinskim vijećem za sigurnost zajednice.” Zatražio je da se promijeni raspored sastanaka koji je predložio Agoli, od 09:00 do 10:00.

Upravo sam razgovarao sa nosiocem građanske inicijative Sjeverne Mitrovici i nakon što sam se s njim složio, pozivam gospodina Agollija i gospodina Hamzu da zajedno doručkuju na Sjeveru Mitrovice sutra u 10:00.

Kandidat Demokratske lige Armend Agoli rekao je da je ovaj sastanak organizirao kako bi dao poruku da je ovo trka, a ne rat.

To je poruka mira da smo u trci, a ne u ratu, gdje ćemo se takmičiti sa idejama, projektima, a ne sa uvredama i prijezirom. Svrha sastanka na sjeveru je poslati poruku mira.

Između ostalog, druga svrha sastanka je podrška Građanskoj inicijativi na sjeveru gdje je kandidat za gradonačelnika Erden Atić ispred Pokreta VETVENDOSJE! a koji je podržan od svih albanskih političkih subjekata.

Shfaq më shumë
//benoopto.com/4/3473483