Junts kërkon që Qeveria spanjolle të ndalojë “standardet e dyfishta” dhe të njohë Kosovën si shtet

Kandidati i Junts për zgjedhjet evropiane, Toni Comín, ka kërkuar nga Qeveria e Spanjës që të ndalojë “standardet e dyfishta” dhe “hipokrizinë” e saj pasi njoftoi se të martën, më 28 maj, do të njohë Palestinën si shtet dhe gjithashtu do ta njohë Kosovën si shtet.

“Qeveria spanjolle nuk duhet të jetë aq hipokrite, sepse ajo duhet ta kishte njohur më parë, për shembull, Kosovën, pasi është një nga qeveritë e pakta në Bashkimin Evropian që nuk e njeh atë”, tha kreu i Junts në një intervistë në TVE, i pyetur nëse mbështet njohjen e shtetit palestinez, siç do të bëjë Spanja këtë të martë.

Sipas tij, “ky standard i madh i dyfishtë nuk mund të tolerohet” nga Qeveria e PSOE, e cila mbështet njohjen e Palestinës dhe “nga ana tjetër, në rastin e Kosovës apo Saharasë” nuk e bën këtë.

Go to TOP