Gati dy milionë ukrainas përditësojnë të dhënat e regjistrimit ushtarak

Gati dy milionë ukrainas thuhet se kanë përditësuar të dhënat e tyre të regjistrimit ushtarak që kur një ligj i ri mobilizimi hyri në fuqi më 18 maj.

Ligji urdhëron që të gjithë qytetarët e kualifikuar të moshës nga 18 deri në 60 vjeç të përditësojnë të dhënat e tyre të regjistrimit brenda 60 ditëve.

Legjislacioni i rishikuar synon të thjeshtojë identifikimin e rekrutëve në mbarë vendin në një përpjekje për të forcuar forcat e Ukrainës.

Ukrainasit mund të përditësojnë informacionin e tyre në një aplikacion të dedikuar të quajtur Reserve+ ose të shkojnë personalisht në një qendër shërbimi administrative.

Sipas zëvendësministres së Mbrojtjes. Kateryna Chernohorenko., 1.5 milionë qytetarë kanë përditësuar të dhënat e tyre përmes aplikacionit.

233,000 të tjerë thuhet se kanë përditësuar personalisht të dhënat e tyre, ndërsa 208,000 e kanë bërë këtë nëpërmjet zyrave të rekrutimit ushtarak.

Numri më i madh i përditësimeve nga jashtë erdhi nga Polonia, Gjermania, Republika Çeke, Kanadaja dhe Shtetet e Bashkuara.

Go to TOP