Gara e burrave gjermanë me gishtërinjtë më të fortë

Me gjithë rrezikun nga nxjerrja e gishtave nga vendi dhe tendosjes së muskujve, më shumë se 150 burra bavarezë u mblodhën për të garuar në kampionatin e veçantë kombëtar të Gjermanisë “Fingerhakeln”, ose “Mundja me gishtërinj”.

Mundësit e gishtërinjve u takuan më 12 maj në një tendë të madhe birre në fshatin e vogël jugor Bernbeuren.

Rreth njëmijë vizitorë brohorisnin për konkurrentët vetëm meshkuj, ndërsa pinin birra dhe hanin salsiçe gjermane me famë botërore, të shoqëruar me muzikë bavareze që mbushte atmosferën.

Mundja e gishtërinjve, një sport i njohur konkurrues në rajonin alpin të Gjermanisë dhe në Austrinë fqinje, filloi si një mënyrë për t’i zgjidhur mosmarrëveshjet ndërmjet njerëzve. /rel/

Një burrë i veshur me veshje tradicionale përpiqet të tërheqë kundërshtarin e tij mbi tavolinë gjatë Kampionatit Gjerman "Fingerhakeln" ose "Mundja me gishtërinj", në Bernbeuren, Gjermani. Garuesit luftuan për titullin në këtë sport tradicional rural, ku për t'u shpallur fitues garuesi duhet ta tërheqë kundërshtarin e tij mbi një vijë të shënuar në tryezë.
Një burrë i veshur me veshje tradicionale përpiqet të tërheqë kundërshtarin e tij mbi tavolinë gjatë Kampionatit Gjerman “Fingerhakeln” ose “Mundja me gishtërinj”, në Bernbeuren, Gjermani. Garuesit luftuan për titullin në këtë sport tradicional rural, ku për t’u shpallur fitues garuesi duhet ta tërheqë kundërshtarin e tij mbi një vijë të shënuar në tryezë.
Me gjithë rrezikun nga nxjerrja e gishtave nga vendi dhe muskujve të tendosur, më shumë se 150 burra bavarezë u mblodhën të dielën për të garuar në kampionatin e veçantë kombëtar të Gjermanisë.  
Me gjithë rrezikun nga nxjerrja e gishtave nga vendi dhe muskujve të tendosur, më shumë se 150 burra bavarezë u mblodhën të dielën për të garuar në kampionatin e veçantë kombëtar të Gjermanisë.
 
Dy garues gjatë dyluftimit ndërsa gjyqtari shikon me vëmendje.
Dy garues gjatë dyluftimit ndërsa gjyqtari shikon me vëmendje.
Mundësit e gishtërinjve" u takuan në një tendë të madhe birre në fshatin e vogël jugor Bernbeuren.
Mundësit e gishtërinjve” u takuan në një tendë të madhe birre në fshatin e vogël jugor Bernbeuren.
Mundja e gishtërinjve është një sport i njohur garues në rajonin alpin të Gjermanisë dhe në Austri.
Mundja e gishtërinjve është një sport i njohur garues në rajonin alpin të Gjermanisë dhe në Austri.
Mundja e gishtërinjve filloi si një mënyrë për t'i zgjidhur mosmarrëveshjet ndërmjet njerëzve.
Mundja e gishtërinjve filloi si një mënyrë për t’i zgjidhur mosmarrëveshjet ndërmjet njerëzve.
Rreth njëmijë vizitorë brohorisnin për konkurrentët vetëm meshkuj, ndërsa pinin birrën e tyre kombëtare dhe hanin salsiçe gjermane me famë botërore, të shoqëruar me muzikë bavareze që mbushte atmosferën.
Rreth njëmijë vizitorë brohorisnin për konkurrentët vetëm meshkuj, ndërsa pinin birrën e tyre kombëtare dhe hanin salsiçe gjermane me famë botërore, të shoqëruar me muzikë bavareze që mbushte atmosferën.
Në çdo rund, dy konkurrentë ulen në anët e kundërta të një tavoline të fortë dhe secili lidh një gisht - zakonisht gishtin e mesit - përmes anëve të kundërta me një lak të vogël lëkure. E gjithë gara zakonisht zgjat disa sekonda, dhe shifra e lëndimeve si gishtat e nxjerrë ose nyjat e dëmtuara, janë të zakonshme. Fituesi kalon në rundin tjetër.
Në çdo rund, dy konkurrentë ulen në anët e kundërta të një tavoline të fortë dhe secili lidh një gisht – zakonisht gishtin e mesit – përmes anëve të kundërta me një lak të vogël lëkure. E gjithë gara zakonisht zgjat disa sekonda, dhe shifra e lëndimeve si gishtat e nxjerrë ose nyjat e dëmtuara, janë të zakonshme. Fituesi kalon në rundin tjetër.
Kampionët e rinj Luis Koegel (djathtas), dhe Thomas Hipp, duke festuar fitoren në Kampionatin Gjerman të mundjes me gishtërinj, në Bernbeuren, Gjermani, të dielën, më 12 maj 2024.
Kampionët e rinj Luis Koegel (djathtas), dhe Thomas Hipp, duke festuar fitoren në Kampionatin Gjerman të mundjes me gishtërinj, në Bernbeuren, Gjermani, të dielën, më 12 maj 2024.
Një djalë i ri i veshur me rroba tradicionale duke shikuar një ndeshje ndërmjet dy garuesve gjatë kampionatit.
Një djalë i ri i veshur me rroba tradicionale duke shikuar një ndeshje ndërmjet dy garuesve gjatë kampionatit.
Një garues duke u përgatitur për garën e dyluftimin e gishtërinjve. 
Një garues duke u përgatitur për garën e dyluftimin e gishtërinjve. 
Në çdo rund, dy konkurrentë ulen në anët e kundërta të një tavoline të fortë dhe secili lidh një gisht - zakonisht gishtin e mesit - përmes anëve të kundërta me një lak të vogël lëkure. Sapo një gjyqtar sinjalizon fillimin, një garues përpiqet të tërheqë tjetrin me shpejtësi nëpër tryezë.
Në çdo rund, dy konkurrentë ulen në anët e kundërta të një tavoline të fortë dhe secili lidh një gisht – zakonisht gishtin e mesit – përmes anëve të kundërta me një lak të vogël lëkure. Sapo një gjyqtar sinjalizon fillimin, një garues përpiqet të tërheqë tjetrin me shpejtësi nëpër tryezë.
“Kjo traditë ka qenë e njohur për një kohë shumë të gjatë në birraritë dhe baret në të gjithë rajonin”, tha Marie-Therese Eierstock, kreu i shoqatës Fingerhakler Gau Auerberg, e themeluar në vitin 1961 dhe organizoi kampionatin e këtij viti. Në turneun e së dielës, konkurrenti më i ri ishte 15 vjeç dhe më i moshuari 70, tha Eierstock.  
“Kjo traditë ka qenë e njohur për një kohë shumë të gjatë në birraritë dhe baret në të gjithë rajonin”, tha Marie-Therese Eierstock, kreu i shoqatës Fingerhakler Gau Auerberg, e themeluar në vitin 1961 dhe organizoi kampionatin e këtij viti.

Në turneun e së dielës, konkurrenti më i ri ishte 15 vjeç dhe më i moshuari 70, tha Eierstock.
Pjesëmarrësit e garës të veshur me kostume tradicionale, bëjnë nxehjen e gishtave ndërsa përgatiten për dyluftim.
Pjesëmarrësit e garës të veshur me kostume tradicionale, bëjnë nxehjen e gishtave ndërsa përgatiten për dyluftim.
“Kjo traditë ka qenë e njohur për një kohë shumë të gjatë në birraritë dhe baret në të gjithë rajonin”, tha Marie-Therese Eierstock, kreu i shoqatës Fingerhakler Gau Auerberg, e themeluar në vitin 1961 dhe organizoi kampionatin e këtij viti. Në turneun e së dielës, konkurrenti më i ri ishte 15 vjeç dhe më i moshuari 70, tha Eierstock.  
“Kjo traditë ka qenë e njohur për një kohë shumë të gjatë në birraritë dhe baret në të gjithë rajonin”, tha Marie-Therese Eierstock, kreu i shoqatës Fingerhakler Gau Auerberg, e themeluar në vitin 1961 dhe organizoi kampionatin e këtij viti.

Në turneun e së dielës, konkurrenti më i ri ishte 15 vjeç dhe më i moshuari 70, tha Eierstock.
 
Një garues përgatitet për dyluftim në Kampionatin Gjerman të mundjes së gishtave, në Bernbeuren, Gjermani, të dielën, 12 maj 2024. 
Një garues përgatitet për dyluftim në Kampionatin Gjerman të mundjes së gishtave, në Bernbeuren, Gjermani, të dielën, 12 maj 2024. 
Go to TOP