Ekskluzive: Nesër në Podgoricë Rexhepi dhe Abazoviq do të nënshkruajnë marrëveshje për heqjen e pagesës së 15 eurove të sigurimit kufitar

Sipas burimeve të Kosova.info, një marrëveshje për heqjen e sigurimit kufitar e automjeteve për hyrje në Kosovë dhe Mal të Zi do të nënshkruhet nesër në Podgoricë.

Para qeverisë së Kosovës, nënshkruesi do të jetë zëvendëskryeministrja Emilia Rexhepi dhe në para qeverisë së Malit të Zi zëvendëskryeministri Dritan Abazoviq, ndërsa marrëveshja u ra dakord në periferi të samitit të WB6 në Vjenë, midis kryeministrit Albin Kurti dhe zëvendëskryeministri Dritan Abazoviq.

Sipas burimet e Kosova.info: marrëveshja pritet të nënshkruhet pasditen e së Premtes, më 25 Qershor, në hotelin Hilton në Podgoricë, ku do të jenë të pranishëm edhe përfaqësuesit e Kosovës dhe Malit të Zi, në nivelin e drejtorëve të ndërmarrjeve të sigurimeve, kryetari i BKS Sami Mazreku dhe drejtori i Byrosë Kombëtare të Sigurimeve në Malin e Zi Boris Saban. Të cilët gjithashtu do të nënshkruajë një memorandum mirëkuptimi mbi njohjen reciproke të certifikatave të sigurimit për të mbuluar përgjegjësinë për dëmet ndaj palëve të treta në territoret e përbashkëta të Kosovës dhe Malit të Zi.

BKS bën të ditur se me nënshkrimin e Memorandumit të Mirëkuptimit në fjalë, drejtuesit e mjeteve motorike me targë të regjistrimit të Malit të Zi gjatë hyrjes në Kosovë do të prezantojnë Kartonin e Gjelbër valid, ndërsa në anën tjetër drejtuesit e mjeteve motorike me targë të regjistrimit të Kosovës gjatë hyrjes në Malin e Zi do të prezantojnë certifikatën e sigurimit TPL + valide, e cila aplikohet edhe në MoU-të me Maqedoninë dhe Serbinë.

“Më tutje, përmes këtij memorandumi të nënshkruar ndërmjet dy Byrove në cilësinë e përfaqësueseve të industrive të sigurimit, synohet të arrihet lëvizja e lirë e qytetarëve duke mundësuar rritjen e potencialit të zhvillimit ekonomik dhe rritjen e qarkullimit të mallrave e shërbimeve, duke siguruar çdo herë mbrojtjen e të drejtave të policëmbajtësve dhe palëve të treta të dëmtuara, në kuadër të zbatimit të Rregullores së Brendshme të Këshillit të Byrove dhe legjislacionit të secilit vend”, theksohet në njoftim.

Ky është një hap tjetër në lehtësimin e procedurave për të gjithë kosovarët që duan të kalojnë pushimet e tyre në bregdetin e Malit të Zi, por edhe të gjithë ata që kanë aktivitete të ndryshme afariste. /Kosova.info

Go to TOP