Putin tregon dy zgjedhje që ka përpara vetes bota

Presidenti rus, Vladimir Putin e filloi fjalimin duke thënë se “nuk ka unitet” në Perëndim.

Ai tha se kishte pasur “disa hapa drejt përshkallëzimit” në muajt e fundit, raporton skynews.

“Ata po nxisin luftën në Ukrainë, duke përshkallëzuar provokimet rreth Tajvanit, duke destabilizuar tregjet botërore të ushqimit dhe energjisë”, shtoi ai.

“Sa i përket të fundit, nuk ishte e qëllimshme, nuk kemi dyshime për këtë, ishte për shkak të gabimeve të sistemit”, tha i pari i shtetit rus.

“Kjo lojë është e rrezikshme, vdekjeprurëse, e pistë”, tha Putin për atë që ai e quajti lojën e Perëndimit.

https://twitter.com/Bastian23Berny/status/1585642499267170304?s=20&t=9O1el-vHXHRXM2ppy2610w

“Ata që vendosin rregullat mendojnë se të tjerët nuk kanë të drejtë në rrugën e tyre unike”, pohoi ai.

“Dëshiroj t’ju kujtoj propozimin rus për partnerët tanë perëndimorë. Ai u shty mënjanë”, deklaroi Putin.

“Njerëzimi ka dy zgjedhje: ose do të vazhdojmë me problemet që rëndojnë të gjithë ose do të punojmë së bashku. Unë besoj në sensin e përbashkët”, tha Putin dhe i bëri thirrje Perëndimit të punojë për një të ardhme të përbashkët me Rusinë.

Putin tha se ndryshimi i klimës nuk është më në krye të lajmeve. Por ky mbetet një problem. Udhëheqësi rus akuzoi gjithashtu Perëndimin se ka insistuar në pranimin e vlerave të reja “pa kushte” dhe se është “verbëruar nga kolonializmi”.

https://twitter.com/ferozwala/status/1585642130789134338?s=20&t=Zkg7p4vbCo-B6TrwggeedQ
Go to TOP