Falsifikoi dokumente për automjete, Dogana jep detaje për të dyshuarin që shkaktoi dëme mbi 500 mijë euro

Pas hetimeve disa mujore nga ana e Doganës së Kosovës dhe nën udhëheqjen e Prokurorisë Themelore në Ferizaj, është arrestuar dhe dërguar në mbajtje një person i dyshuar për kryerjen e veprave penale.
Personi i dyshuar është arrestuar pasi ngarkohet me disa vepra penale që ndërlidhen me mashtrimet me taksa doganore, prandaj edhe ngarkohet me:

Falsifikim i Dokumenteve,
Mashtrim, dhe
Shmangie nga Taksat e Detyrueshme Doganore
I dyshuari në mënyrë të përsëritur ka falsifikuar dokumente për automjete me qëllim të shmangies nga taksat e detyrueshme doganore dhe si rrjedhojë e këtij veprimi dëmi i shkaktuar llogaritet të jetë mbi 500,000.00 euro.

“Si rezultat i veprimeve hetimore dhe operative nga Dogana e Kosovës është arritur të rikuperohet shumica e dëmit të shkaktuar duke arritur të sigurohen taksat doganore”,thuhet në njoftimin për media.

Go to TOP