Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Cila është mënyra më e mirë për të hequr qafe puçrrat tuaja?

Puçrrat, ato pika të bezdisshme të lëkurës që shfaqen në momentet më të papërshtatshme, shpesh iu lënë me një dëshirë të parezistueshme për t’i shpërthyer mirë. Ndërsa kjo mund të duket si një zgjidhje e shpejtë për problemin, puçrrat që shfaqen në të vërtetë mund të bëjnë më shumë dëm sesa mirë.

Cilat janë llojet e ndryshme të puçrrave?

Puçrrat, në format e tyre të ndryshme, zakonisht lindin kur qelizat e lëkurës që rrethojnë folikulat e flokëve grumbullohen së bashku dhe formojnë një prizë të fortë që pengon poret tuaja. Ka tre lloje të zakonshme të puçrrave që mund të hasni:

Pika e zezë: Një pore e bllokuar që mbetet e hapur, duke shfaqur një pamje të errët për shkak të ekspozimit ndaj ajrit.

Whitehead: Një pore e bllokuar që mbetet e mbyllur, shpesh duke u shfaqur si një gungë e vogël e bardhë në lëkurë.

Pustula: Një puçërr më e përflakur e mbushur me qelb, duke shkaktuar skuqje dhe butësi.

Si bëjnë më shumë dëm praktikat “bëje vetë”?

Megjithatë, impulsi për t’i marrë gjërat në duart tuaja dhe për t’u përfshirë në shfaqjen e puçrrave “bëje vetë” mund të çojë në pasoja të padëshirueshme, të tilla si:

Shenjat e përhershme të akneve: Shtrydhja e puçrrave mund të dëmtojë indin përreth lëkurës, duke lënë pas plagë të shëmtuara që mund të zgjasin edhe pasi puçrra është zhdukur, “The Indian Express”, transmeton Klankosova.tv.

Akne më të dukshme: Puçrrat që shfaqen mund të përhapin baktere dhe inflamacion, duke shkaktuar potencialisht më shumë puçrra dhe duke i bërë aknet tuaja më të dukshme.

Akne të dhimbshme: Shfaqja e puçrrave shpesh shkakton siklet dhe dhimbje pasi përkeqëson zonën e përflakur.

Rreziku i infektimit: Kur shtrydhni një puçërr, futni baktere nga duart tuaja në plagën e hapur, duke rritur mundësinë e infeksionit.

Pra, çfarë mund të bëni për të mbajtur lëkurën të pastër dhe të shëndetshme pa iu drejtuar puçrrave?

Mbajini duart larg fytyrës: Një hap i rëndësishëm është t’i rezistoni tundimit për të prekur, shtrydhur ose nxjerrë puçrrat tuaja. Sa më pak të ndërhyni, aq më mirë do të jetë lëkura juaj.

Shmangni prekjen, kapjen dhe kërcitjen: Këto veprime mund të përkeqësojnë aknet tuaja, duke i bërë ato më të dukshme dhe të dhimbshme. Në vend të kësaj, lejoni trupin tuaj të shërohet natyrshëm.

Lehtësoni dhimbjet me akull: Aknet mund të jenë të dhimbshme, veçanërisht në rastin e nyjave dhe cisteve. Aplikimi i akullit mund të ndihmojë në uljen e inflamacionit dhe lehtësimin e shqetësimit.

Është e rëndësishme të mbani mend se trajtimi i akneve kërkon kohë për të funksionuar. Nëse jeni duke luftuar me aknet e vazhdueshme, kërkimi i ekspertizës së një dermatologu është mënyra juaj më e mirë e veprimit për të arritur lëkurë të pastër dhe të shëndetshme. Mbani mend, durimi sot mund të çojë në lëkurë më të pastër dhe më rrezatuese nesër.

Go to TOP